Maskott on lõbus tegelane, kes on oma käitumises väärikas ja eeskujulik. Maskott on laste sõber, humoorikas, heatahtlik ja abivalmis igas olukorras. Ühtlasi on ta vahva, muhe, sõbralik rannarahva sõber, kes tutvustab Viimsit nii omadele kui ka külalistele.

Maskott on alati kohal Viimsi toredatel üritustel, mängides ja lõbustades lapsi. Spordivõistlustel on ta tubli kaasaelaja omadele, innustades sportlasi oma koduvalla eest rohkem pingutama. Ta on kõigi sõber ja alati valmis rääkima kuulajatele toredatest ja vahvatest elamustest, mis Viimsis juhtuvad ja on läbi ajaloo juhtunud.

Maskotti hakatakse kasutama ka Viimsi meenetel, trükistel ja muus kaasnevas sümboolikas. Aega maskoti idee väljatöötamiseks oli kuni 12. detsembrini ning võidutööle oli välja pandud ka auhind - valla kinkekaart 200 euro väärtuses.

Konkursile laekus väga palju toredaid töid, mis kõik on ka vallamajas näituseks üles pandud, rikastades meie töötajate igapäevast tööelu ning luues positiivset meeleolu külalistele. Tore on näha, et Viimsi lastel on nii palju meeleolukaid ja vahvaid mõtteid. Võetakse klasside ja rühmadega koos aega, et mõelda kaasa oma kodukoha teemadel. Räägitakse ajaloost ning tänapäevast, olulistest objektidest ja persoonidest, kes või mis on läbi aegade meie piirkonna igapäevaellu kuulunud.

Konkursile esitatud tööde näitel võib väita, et vaieldamatult on meie ellu kuulunud ja nähtavasti on seal siiani kas siis kalad või hülged (hülgepojad). Ettepanekuid läbi nende tegelaskujude oli mitmeid, samas Viimsi ongi ju rannarahva kodu. Samuti on südamelähedaseks saanud Lubja majakas ehk Viimsi tuletorn.

Samas olid lapsed näinud Viimsi maskotina ka täiesti uusi tegelaskujusid nagu koer Feliks, Viimsi Viimik, Härra Viimsi, Krabi, Viimsi täht jpm. Kaheksaliikmelisel žüriil oli väga raske oma otsust teha, vaidlused olid pikad ja põhjalikud. Žürii otsustas Viimsi maskotiks valida Randvere lasteaia Vesikiilide rühma ettepaneku - Viimsi vaal.

Täiendavalt otsustati välja anda kaks lohutusauhinda - Leppneeme lasteaiale Viimsi kala eest ning Viimsi Kooli 3R klassi õpilastele Liisa Veskile, Laura Sofie Tohverile ja Elisabeth Valtile - Härra Viimsi eest.

Täname kõiki osalejaid.

Kindlasti võtke ka edaspidi Viimsi konkurssidest osa - teie mõtted ja ideed on väga rikastavad meie igapäevases tööelus ja teie nägemus vallavalitsusele väga oluline.

Tulge vallamajja vaatama meie konkursil osalenud toredaid maskotiettepanekuid.