Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Vahur Kukk tegi Ivo Helmile ettepaneku oma fotodest Kuremaa tuulikus näitus korralda.

Eripreemiaga autasustati Merilin Kalavust - Tartu Ülikoolis loodusainete õpetajaks õppivat Palamuse neiut. Tema tõi pildile sinise, musta ja valge värvi kompositsiooni.
„Esiteks andis inspiratsiooni kogu Eestis ja paljudes välisriikides teatud ja hinnatud Sordiaretuse Instituudi paiknemine Jõgeva külje all. Arvestades seda on pildil mullavärvi triip viljapeade ja köögiviljadega. Samuti sain mõtteainet ajaloolisest faktist esimese sini-must-valge lipu õmblemisest Põltsamaal. Nii sündiski rahvusvärvi kompositsiooni ja suitsupääsukesega foto," ütles ta.
Kevadel võitis Merilin Kalavus ka rahvusvahelise noorte fotovõistluse „Euroopa kultuuripärand aastal 2011". Bioloogialased teadmised tulevad Kalavuse sõnul kasuks loodusfotode tegemisel, eriti loomade ja lindude pildistamisel.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev autasustas Ivo Helmi 150 euroga ja Merilin Kalavust 50 euroga. Kõik konkursil osalejad said aga kingituseks fotoalbumi.

Kokku esitati konkursile viisteist fotot, mida saab vaadata Jõgeva maavalituse kolmandale korrusel üles seatud näitusel, samuti näeb fotosid Jõgeva maavalitsuse veebilehel.

Fotokonkursi „Arenev Jõgevamaa" eesmärk oli näha, kuidas siinsed fotograafiahuvilised inimesed tunnetavad oma pilgu läbi maakonna arengut, mida nad selles oluliseks, jäädvustamis- ja edasi andmise vääriliseks peavad. Pilte tuli võistlusele peaaegu igast piirkonnast Põltsamaa lossimüüridest kuni Peipsi rannikuni.

„Kavas on konkurssi „Arenev Jõgevamaa" traditsiooniks muuta. Jõgevamaa on ju suur ja avar ning fotosõbrale huvipakkuvat ja pildistamisväärset leidub kindlasti igas paigas. Ja sündmused mõjuvad erinevalt ka oma kaalukuselt. Nii näiteks võib korvpalliväljaku avamine metsakülas olla sama tähtis, kui mõne esindusliku hoone valmimine linnas," ütles žürii esimees Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.