Harju maakonna teenetemärke jagatakse aastast 1996, kokku on Harju maakonna teenetemärgi pälvinud 58 isikut.

Ballil andis maavanem Ülle Rajasalu koos Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Vello Jõgisooga ja Eesti Kultuurkapitali juhataja Olavi Laidoga üle maakondliku kultuuripreemia Harjumaa Kultuuripärl 2012. Kultuuripärli tiitli pälvis sel aastal teenekas rahvatantsurühmade juhendaja Ilma Adamson, kes on olnud pikaajaline tantsuansambel „Sõprus" juhendaja ning alates 2001. aastast tantsuõpetaja Padise vallas. Ilma Adamson on lavale seadnud üle 200 tantsu, loonud ligi 90 rahvatantsu ja kogunud ning õpetanud üle 40 eri rahvaste tantsu.

Kultuuripärli valimise traditsioon sai alguse 2003. aastal just Harjumaalt ning alates 2006. aastast antakse Kultuuripärleid välja üle Eesti.

Harjumaa Ballil tunnustati parimat ettevõtet, kodanikeühendust, omavalitsust ja inimest, kes on silma paistnud tublide tulemustega nii maakonnas kui ka riigis tervikuna. Nendeks on:

Harjumaa 2012 Aasta Ettevõte – AS Harju Elekter ; Harjumaa 2012 Aasta Kodanikuühendus – MTÜ Õppe- ja Arengukeskus ME; Harjumaa 2012 Aasta Sädeinimene – EELK Jüri koguduse vaimulik Tanel Ots; Harjumaa 2012 Aasta Tegu - "Sajandi 100 võttepaika" eestvedajad filmimees Artur Talvik ja arhitekt Raul Vaiksoo.

Harjumaa 2012 Aasta Toetaja – Rae vallavalitsus, jätkuva ja püsiva külavanemate ja külaliikumise toetuse eest.