Hoone on kahekorruseline, väga kompaktne ja energiasäästlik, parima võimaliku sisekliima ja kaasaegseima tehnoloogiaga. Kütteks ja tarbevee soojendamiseks kasutatakse maasoojuspumpa, päikesekollektoreid ja pelletikaminat.

Kasutatud on ka tervisesõbralikke ja toksiliste ainete vabasid ehitusmaterjale - naturaalne linoleum, puit, puitkiud helisummutusplaadid, ökoloogilised värvid, kivi. Automaatikasüsteemi abil kontrollitakse hoone valgustust, ventilatsiooni- ja küttesüsteeme. Valminud lasteaed on Eesti kõige energiasäästlikum liginullenergiahoone.

Projektijuhi Meelis Linnamägi sõnul hõlmab sellise hoone ehitamise protsess endas hulgaliselt nüansse, mis algavad juba hoone asukoha valimisest.

"Asukoht ja ehitusprojekt peavad arvestama päikese liikumisega, et looduslikku energiat oleks võimalik maksimaalselt ära kasutada. Tähtis on ka kvaliteetne ventilatsioonisüsteem ja automaatikaga kontrollitav õhukvaliteet (CO2-sisaldus)," kirjeldas Linnamägi.

Valminud Nõlvaku Lasteaias on kuus rühmaruumi kokku 120-le lapsele, millest kuuendik kuulub Saku valla lastele, ülejäänud kohad täidavad Saue valla mudilased.

Lisaks on lasteaias muusikasaal, võimlemissaal, loovustuba, väike ujumisbassein ja köök tervisliku toidu valmistamiseks kohapeal ning personaliruumid.

Nõlvaku Lasteaia rajamise projekti toetas Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond meetme ”Kohalike avalike teenuste arendamine” projekti „SAUE valla ja SAKU valla koostöös NÕLVAKU Lasteaia ehitus Laagri alevikus” raames.

Nõlvaku Lasteaia ehitustööd läksid kokku maksma 2 miljonit eurot koos käibemaksuga.