Samuti rajati Suure ja Pargi tänavate äärde parkimisalad ning uus haljastus koos tänavavalgustusega.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul arvestab uus kohtu- ja politseihoone tänapäevaseid kohtupidamise vajadusi. "Ükski senituntud maja ise kohut mõistma ei hakka või kurjategijaid ei püüa, kuid kindlasti on head töötingimused tähtsad märgina, et kohtunike, politseinike, kohtuametnike, kriminaalhooldajate ja paljude teiste inimeste töö on tähtis ja sellesse panustakse maksumaksjate poolt heade töötingimustega," ütles Michal.

"Maksumaksja ootab vastu head teenindust, tempokat kohtupidamist ja asjalikku suhtumist keeruliste asjade juures. Uue maja valmimine ja paremad töötingimused aitava ka kindlasti meid sammu lähemale valitsuse eesmärgile, et kohtupidamine ühes astmes toimuks saja päevaga," sõnas justiitsminister.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul valmis Jõgeva uus kohtu- ja politseihoone ühiste jõupingutuste tulemusena. "Ametid, mis olid ka varem ühe katuse all, saavad nüüd koostööd jätkata uues, säästlikumas ja mugavamas hoones. Vastvalminud majaga ei parane mitte ainult ametnike töötingimused, vaid kasvab ka korrakaitse tõhusus ja usaldusväärsus Jõgeva kodanike silmis," ütles ta.

Riigi kinnisvara aktsiaseltsi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on vastvalminud ühishoone energiasäästlik ja võimaldab senisest märksa efektiivsemat pinnakasutust.

Riigi Kinnisvara AS korraldas 2011. aastal Jõgeval Suur tn 1 kinnistule arendaja leidmiseks vähempakkumise, mille kohaselt seati ehitaja kasuks hoonestusõigus ja sõlmiti ehitiste ning territooriumi kasutamiseks üürileping. Viimases pakkumisvoorus osales kokku viis firmat, kellest parima pakkumise tegi Merko Elamu AS. Hoone on projekteerinud AS Amhold.

Sarnast finantseerimismudelit kasutades on tänaseks juba valminud Rakvere politsei ja pääste ühishoone ning Jõhvi kohtumaja.