„Ida-Viru piirkonnas on seni programmist toetatud üle 13 projekti üle 10 miljoni euroga ning ettevalmistamisel on ka uus Eesti-Vene piiriülese koostöö programm," avaldas regionaalminister heameelt ning nimetas kahe riigi vahelist koostööd igati tulemuslikuks. Veel lisas Kiisler, et riik on omalt poolt panustanud Narva arengusse suuri summasid ja jätkab selle tegemist.

Avaüritustest võtsid osa Eesti regionaalminister Siim Valmar Kiisler, Eesti Vabariigi aukonsul Peterburis Viktoria Tuulas, Narva linnapea Eduard East,Venemaa Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko ja Ivangorodi linnapea Mihhail Kornejev.

Kahel pool jõge toimunud avaüritused märgivad projekti „Narva ja Ivangorodi kaldapealsete ajaloolise kaitseala integreeritud arendamine, II etapi" lõppu, mille raames rekonstrueeriti Narva poolt promenaadi ülemine osa Pimeaia osa Hahni trepist Väikese Pimeaiani ning Pimeaia tänava tee osa, kogupindalaga 4700 m². Ivangorodi pool valmis jõepromenaadi osa kogupindalaga 3570 m², mille temaatiliseks nimeks sai "kalaturg". Projekt rahastati Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist 2007-2013.

Eesti-Läti-Vene programmi strateegiline eesmärk on edendada ühiseid arendustegevusi regiooni konkurentsivõime parandamiseks, kasutades ära regiooni potentsiaali ja soodsat asukohta Euroopa Liidu ja Vene Föderatsiooni vahelisel ristteel. Programmi konkreetne eesmärk on muuta laiem piiriala elustandardi ja investeerimiskliima parendamisele suunatud tegevustega nii selle elanikele kui ka ettevõtetele atraktiivseks kohaks.