"Rõõm tõdeda , et I adevent on järjest jõudsmalt vallutamas Eestimaa inimeste sündameid. Igati hingekosutav kui advendisündmuste läbiviimisele aitavad kaasa paikkonnaelu eestvedjad ja aktiivsemad tegijad erinevatest eluvaldkondadest. See kinnitab, et oleme kristlik maa, kus kristlike juuri ei häbeneta," ütles Torma vallavolikogu esimees Ülvi Nool.

"Advendiaeg on igati sobiv ka tugeva kogukonnatunde vajalikkuse toonitamiseks. Nii tasub ikka maal muretseda selle üle, kas naabrite kortsnast ikka suitsu tuleb ning võimaluse korral kaasinimestele abiks olla, sest siis on põhjust rohkem ka ise abivalmidusele loota, kui selleks tarvidus peaks tekkima," lausus Torma vallavanem Triin Pärsim.

"Igati silmaringi arendav on tundma õppida ka advendiga seotud tavasid ja kombeid. Näiteks I advendi värv on valge," ütles Sadala rahvamajas sündmuse sissejuhatanud Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees Pille Tutt.

Advendikontserti Sadalas sisustasid Torma valla segakoor "Sõbrahing" ja Võrumaa muusik ja helilooja Kait Tamra.

"Siinse rahvamaja advendiõhtul võis tunda igati hingekosutavat ja väärikat aurat, mille loomisele aitas kaasa ka koorilaul," avaldas Tamra arvamust.

Segakoor Sõbrahing laulis esimese advendi tähistamisel Torma alevikus, kus esinesid ka kohalikud puhkpillimängijad.
Esineb Torma valla segakoor Sõbrahing, dirigeerib Mare Talve. Foto: Pille Tutt

EELK Torma koguduse kirikuõpetaja Mehis Pupart ja Sadala baptistikoguduse pastori kt. Sulev Kivastik süütavad advendiküünlaid. Foto: Pille Tutt