Koos vallavanematega võtsid süstades mereületuse ette ka kolm paatkonda OÜ Reimann Retked
matkajuhte. Ettevõtmise eesmärgiks oli teadvustada üldsusele Kuusalu valda kui kohta, kuhu kõik on oodatud, kus elavad toredad ja sportlikud inimesed ning kus kõigil on mõnus elada.

Mereretk oli üheks osaks suuremast MTÜ Kiiu Arendus poolt koostatud LEADER-programmist rahastatud koostööprojektist „Sõbrakaubandus – seprakauppa“, millega taastati enne teist maailmasõda laialdaselt levinud sõbakaubandus Soome lõunaranniku ja Eesti põhjaranniku külade vahel. Kui toona viidi Eestist Soome peamiselt vilja ja piiritust ning saadi vastu kala ja soola, siis sedakorda tõid kuusalulased ajaloolise kuunariga Blue Sirius Kalkkiranta sadamasse koduküpsetatud leibu ja taidlusprogrammi, vastukaubana saadi traditsiooniliselt kohalikku kala.

Täna hommikul startisid Kuusalu vallavolikogu liikme ja Kuusalu matkafirma OÜ Reimann Retked omaniku Mart Reimanni juhtimisel matkajuhid Liis Truubon, Ivar Hütt ja Indrek Alas Kalkkirannast tagasiteele, et tuua valla lipp koju tagasi. Tapurlasse plaanitakse jõuda ca kl. 23.

Foto: Enn Kirsman