Nähtust kirjutas ka uudisteagentuur AFP, mille kaudu ilmus uudis paljudes maailma ajalehtedes, sh mitmes Ameerika Ühendriikide ajalehes ja ühes Lõuna-Aafrika Vabariigi ajalehes.

Usuti, et karu on nälja ja külma kätte surnud, kuid pühapäeval, 16. aprilli öösel või varahommikul tekkis Ruhnu saare idarannikule karu jälgi. Saarerahvas tekitas külaline elevust ja algas ajujaht. Võõrast üritati harjutada sööda abil kindlas kohas söömas käima, et teda sealt kinni püüda ja Soomaa rahvusparki toimetada. See plaani ei kandnud aga vilja.

Karu nähti veel korduvalt, aga 2007. aasta märtsis lõpetati tema otsimine, arvati, et karu ujus Lätti ja asus elama Kuramaa metsadesse.

Tema auks korraldatakse matka

Ruhnu blogi annab teada, et matkarada kulges seekord mööda nõlvu ja orge, niiskeid samblalaukaid, pliiatssirget metsa ja tormi sakutatud puid. Lapsed otsisid ja leidsid magusaid üllatusi.

"Maastik muutis nägu ning lõpuks viis tee ikka mereni. Kuunsis istusid lõkke ääres Udo "Rebane" Mägi ja Mitja "Karu" Riisenberg. Väidetavalt küpses tule peal karukints, mis olevat maitsenud küll kahtlaselt sealiha moodi. Rüübati karumarjajooki. Karuteenet ei tehtud, küll aga mängiti. Viktoriin selgitas meie teadmisi karude füsioloogiast ning eluharjumustest. Pärast mängisime rahvamaja katusekorrusel lauamängu," kirjeldab ruhnu blogi.