Detsembris ümbritsesid ehitajad maja kilega ja selle all on lõpusirgel välisseinte krohvimine.

Juhatuse liikmed Janno Enni ja Andres Elmik väljendasid heameelt, et jõulude eel sai läita tule uues pelletiküttel töötavas katlas.

"Pelletigraanulid ostame oma valla ettevõtjalt ja soojaveepaagid valmistas kohalik ettevõte Ferrum - püüame teha koostööd just oma valla tootjatega," rääkisid mehed. Kui varem voolas dušivesi alla lae peal asunud suurest paagist, siis ühendati dušid alevi veevõrku ja nüüd on neis korralik surve.

Projekt sauna sisetööde tegemiseks on olemas ja nende töödega minnakse 2014. aastal edasi niipea kui võimalik.

Igal laupäeval käib Märjamaal saunas keskmiselt 60-70 külastajat, headel kordadel üle 80 ja rekord on 103 saunalist õhtu jooksul. 2/3 saunalistest on pensionärid ja suurem osa on mehed.
Pelletikatla soojuses seisavad rahulolevalt MTÜ Märjamaa Saun juhatuse liikmed Andes Elmik ja Janno Enni
Siinsele saunale annab oma näo nn saunaklubi ehk see punt mehi, kelle jaoks saunaskäik tähendab mitut tundi kvaliteetaega koos korduvate lavalkäimistega.

Nemad oskavad eriti hinnata ka tugevat leili - keriselt õhkub koguni 160kraadine kuumus, mille ventilaator ruumis ühtlaselt laiali puhub, nii et see ei mõju tapva temperatuurina.

Saunaklubi algatas võistluse, et kes aasta jooksul kõik korrad sauna külastab, saab preemiaks tasuta terve järgmise aasta saunakorrad.

"Kuna sellist inimest kahjuks ei leidunud, siis korraldasime jõulude ajal aktiivsematele külastajatele saunaõhtu, kus lisaks leilitamisele vastati ka viktoriiniküsimustele," ütles Elmik.

"Kuuldused Märjamaa heast saunast on levinud kaugemalegi. See näitab, et oleme oma saunapidamisega õigel teel." lisas ta.

Puhtuse hoidmiseks seati kohe algul sisse kord, et välisjalatsitega riietusruumis ei liiguta. Mõnele näis see ahistav, aga üldiselt võeti omaks.

Märjamaa vald sõlmis eelmisel aastal MTÜga Märjamaa Saun halduslepingu saunateenuse osutamiseks ja eraldas teenuse eest 10 626 eurot. Alanud aastal toetab vald samuti, täpsed summad veel selguvad.