Tuuli Tammla võidutöö eristus teistest konkursile fotodest selgelt kõige isiklikuma lähenemisega. Portree paadimeister Tiidust kõnetab vaatajat väga selge sõnumiga: ilma mere, paatide ja paadiehitusoskusteta ei oleks minul tööd!

Kalapüüki kajastavaid fotosid oli konkursile esitatud temaatiliselt kõige enam. Teise koha pälvinud Päivi Paltsi fotole “Hommikune kalaleminek” on püütud üks kalapüügiga seostuvaid romantilisi hetki: kalamehed päikesetõusul merel. Foto tugevus on selle meeleolus ning keskkonna-ilus, milles kalamehed sageli oma tööd teevad.

Kolmanda koha pildil, mille jäädvustas Aleksandr Abrosimov, on energiat, rõõmu, jõudu ja lusti. Väga positiivse emotsiooniga foto, mis näitab merega seotud töö jõulist, ent samas ka mängulist poolt.

Žüriisse kuulusid Aivar Pihelgas, Annika Metsla, Kaupo Kikas, Sven Začek ning Karen Jagodin.

Merekultuuriaasta fotokonkurss “Meri annab mulle töö” korraldati koostöös I Am Photographer PRO kaupluse ja Nikoniga. Kokku toimub aasta jooksul neli temaatilist konkurssi, millest järgmine pealkirjaga “Meri on puhkus ja elamus” kestab 1. juunist kuni 31. augustini ning neljas võistlus “Mereriik Eesti” 1. septembrist 31. novembrini. Konkursi teemad ja tingimused on kirjas https://meri.iamphotographer.eu lehel.

Iga konkursi esikohale on I Am Photographer PRO kauplus pannud välja peaauhinnaks väärika Nikoni peegelkaamera. Teise koha auhinnaks on meeleolukas fotojahi programm Suure Tõllu pardal ning kolmas koht saab Tallinna turismiosakonna poolt 2x24h Tallinn Cardi, mis tagab tasuta sissepääsu Tallinna muuseumidesse ja vaatamisväärsustesse, tasuta linnaekskursiooni City Touri’ga, soodustusi restoranides jmt.

Lisaks väärtuslikele auhindadele avaldatakse parim foto National Geographic Eesti ajakirja juuli numbris ning kolm esikohta pannakse välja merekultuuriaasta fotonäitusele “Näoga mere poole” Tallinna sadamasse Admiraliteedi basseini äärde.