1870. aastal ja sealt edasi oli paik kaua tunnustatud kuurordina. Praegu leiab linnast mitmeid õige erineva tasemega majutusasutusi.

On väga meeldiv, et kõik äikesepilved, mis Ida-Virumaal ja mujal Eestis laupäeval liikvel olid, tõmbas meri enda kohale ja päikesekummardajad võisid oma oleskelus kuivaks jäädes jälgida huvitavaid pilvede ja valguse mänge. Meri muutis värvi helesinisest sünkjassinise ning kuldsest roheliseni.

Paljukiidetud puitpitsilisi ehitisi ega parkimiskohta seal lihtne leida pole, kõige levinum visuaalne informatsioon on parkimist keelav märk.

Narva poole sõites on iga lahingukoht hoolikalt mälestustahvlite ja -märkidega tähistatud. Üks vähestest Eestisse jäänud vene tankidest asub selle tee ääres ning on väga populaarne vastabiellunute peatumiskoht.

Ühepäevaseks rannareisiks on Narva-Jõesuu päris huvitav kontrastiderohke sihtkoht. Lagunevad hoonekolossid vahelduvad uhkete villade ja hoolitsetud sanatooriumidega. Maasturiga vette sõitmine pole seal ilmselt probleem. Toitlustuskohti on piisavalt, hinnad normaalsed ja inimesed sõbralikud. Päike on kuum ja vesi puhas ning karastavalt jahe.