Esimesel päeval andis Espoo linnasekretär Jouni Majuri linnavolikogu saalis ülevaate Espoo linnast, selle juhtimisest ning arengusuundadest. Edasine programm jagunes kaheks: lastekaitsetöötajatel oli võimalus tutvuda erinevate lastele, peredele ja teistele abivajatele mõeldud teenuste ning asutustega. Linnaosavanem Erki Korp kohtus Espoo linnapea Jukka Mäkeläga, kes tutvustas Espoo linna prioriteete, suuremaid projekte, linna spordi- ja kultuurielu. Samuti arutati Espoo ja Nõmme vahelist koostööd. Kohtumisel andis Erki Korp Jukka Mäkelale üle kutse osaleda Nõmmele linnaõiguste andmise 85. aastapäeva üritusel, mis toimub 12. novembril 2011. Samuti vajab 1993. aastal sõlmitud Nõmme ja Espoo vaheline koostöölepe täiendamist ja kaasajastamist.

„Espoo linn on viimastel aastatel väga jõuliselt arenenud ning seda arengut tahame veel hoogustada," rääkis Espoo linnapea Jukka Mäkelä. „Ehitame välja Helsinkit ja Espood ühendava läänesuunalise metrooliini, lisaks näeme suurt potentsiaali rahvusvaheliste firmade peakontorite asukohana," lisas Mäkelä. Espoos asub näiteks Nokia peakontor, Soome suurim ja parim tehnikaülikool ning IT- ja tehnoloogialinnak Tehnopol.

„Minu jaoks oli üllatav kuulda linnapea muret näiteks selle pärast, mis kell tema linnas elavad lapsed magama lähevad, et nad oleksid igapäevasteks tegevusteks välja puhanud ning rõõmsad, " lausus Erki Korp.

Kindlasti väärib esiletoomist eraldi spordilinnakuks koondunud spordirajatiste hulk, mis hõlmas ka Põhjamaade suurimat fitness-keskust, millel kolmandal korrusel oli täismõõtmetes jalgaplliväljak. Alumistel korrustel olid nii squashi-, sulgpalli- kui ka tenniseväljakud, lisaks saalihokiväljak ja erinavad jõusaalid. Samuti toimis kompleks laste koolijärgse vaba aja veetmise keskusena. Siia toovad bussid lapsed pärast tundide lõppu kokku ning nad saavad sportida, mängulinnakutes mängida ja ka tervislikku toitu süüa, kuni vanemad nad pärast oma tööpäeva lõppu koju viivad.

„Espoo linn annab soodustingimustel maa kasutada erinevatele spordiklubidele, loob infrastruktuurid, et nii jäähoki-, korvpalli- kui ka jalgpalliklubid saaksid oma vahenditega rajada hallid või staadionid," rääkis spordidirektor Mauri Johansson.Kohtuti ka FC Honka juhatuse esimehe Jouko Harjunpääga, kes andis ülevaate koostööst Espoo linnaga ning jalgpalli hetkeolukorrast ja arengutest.

Lisaks kohtusid Nõmme linnaosa esindajad Espoo ettevõtlusosakonna juhi Päivi Sutineniga, kes rääkis ettevõtluspoliitikast ja selle suundadest ning firmadest, mida linn haldab.

Külaskäigu ajal saadi kokku ka Espoo Soome-Eesti Seltsiga, kes on juba mitmeid aastaid materiaalsete vahenditega toetanud nii Nõmme linnaosa kui ka Eesti lapsi.

Teisel päeval tutvustati Eesti külalistele Espoo linna kultuurielu: näidati kultuurikeskust, WeeGee keskust, kuhu on koondatud erinevaid muuseume ning Pikku-Aurora kunstimaja.

Kohtumisel linnaplaneerijatega saadi ülevaade Helsingi ja Espoo läänesuunalise metroo ehitamisest, uuest arendatavast innovaatilisest elurajoonist Suurpelto, kuhu 325 hektarile ehitatakse lähiaastatel miljon ruutmeetrit elu- ja bürooruume.