Rohkem pilte Voka triatlonist vaadake Ida-Virumaa Spordiliidu kodulehelt

Neljapäeval, 04. juulil toimus Pühajõe kirikus Seitsme linna muusika sarjas kontsert „Romantiline meditatsioon“.

Foto: Lea Rand

Kaia Urb (sopran), Alina Sakalauskaja (mandoliin) ja Kadri Ploompuu (orel) esitasid Monteverdi, Arcadelti, Castello, Vivaldi, Romani, Albinoni, Fauré, Saint-Saensi, Piazzolla, Morricone teoseid.
Foto: Lea Rand

Kolmapäeval, 10. juulil laulis jälle regi Pühajõe kirikus, st toimus regilaululaagri „Regi laulab“ lõppkontsert.
Veljo Tormise 80. juubeliaasta puhul toimus Pühajõe kirikus kontsert, kus tekkis ka regilaululaagri korraldamise idee. Toila vallavalitsus koostöös Jõhvi kontserdimajaga võtsidki regilaulu hoidmise ja arendamise algatuse eestvedamise enda kätte. Regilaululaager korraldatakse Veljo Tormise auks just Toilas, sest Pühajõe kirik on see koht, kus Tormis oma nooruspäevi veetis - aastal 1936 oli helilooja isa Richard Tormis Pühajõe koguduses köstriks - seetõttu on Toila väärt paik regilaulu kui meie rahva kõige ürgsema rütmi ja viisi hoidmisele, populariseerimisele ja arendamisele.

Foto: Lea Rand

Sellel korral olid juhendajateks Liisi Koikson, Anne Türnpu, Siim Aimla ja Aarne Saluveer. Lisaks osales bändiga Georg Otsa nim Tallinna Muusikakooli vilistlane Mariliis Eensalu.

Foto: Lea Rand

Tänavu oli laagrisse tulnud kokku 11 osalejat, kaugemad huvilised olid sõitnud kohale lausa Tallinnast ja Tartust. „Siin saab palju laulda, lahedad ettevõtmised ja loomulikult rõõmsad taaskohtumised vanade tuttavatega," ütles laagris juba teist korda osalenud Meeli, kes lisas, et üheks põhjuseks on ka ootus esineda võimsal ja publikurohkel lõppkontserdil, nagu eelmisel aastal.