Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Väikese Munamäe Suusakeskustest  ütles, et ilmastikuolusid jälgitakse hoolega. „Nii Kuutsemäel, kui ka Munakal on täis valmidus lumetootmiseks, niipea, kui ilm seda vähegi lubab, hakkame lund tootma," kinnitas Priit Tammemägi. Ka Tehvandi Spordikeskusest kinnitati, et lumakahurid on ootel, ning kui ilm vähegi lubab, algab ka seal lume tootmine.

Otepääl on ka  Eesti ainukene avalik  mootorsaanikelgurada. Siin saab tegeleda snowtubinguga, uisutamise ja  kelgutamisega, võimalik laenutada talvevarustust murdmaasuuskadest kuni tõukekelkudeni välja. Samuti on huvilistel võimalik osaleda aktiivses tegevuses - matkata ja võtta ette huvitavaid retki Otepää ümbruses.

Vaatamata sellele, et MK-etapi korraldamises Otepääl tekib paus, läheb Otepää talviste ürituste korraldamise traditsiooniga edasi ning Otepää kuulutatakse 21.detsembril Talvepealinnaks.
Nii näiteks on Otepää ettevõtjad tulnud välja ideega korraldada Talvefestivali, kuhu on koondatud mitmed huvitavad talveüritused. Samuti juba traditsiooniks saanud ettevõtmised - Tartu Maraton, Saunamaraton, Leigo Jäämuusika.  Tehvandi Spordikeskuses toimuvad mitmed talialade võistlused. Suurimaks rahvusvaheliseks tippürituseks on sellel aastal 04.-06.01.2013 toimuv laskesuusavõistlus IBU CUP, millest võtab osa vähemalt 30 riiki ja 250 sportlast. Ühe uudse üritusena on Otepääl kavas 26.-27.01.2013 rahvusvaheline kelgukoeraspordi võistlus "Jälg 2013". Sprindidistants toimub Tehvandi matkarajal ning esmakordselt Eestis on kavas ka keskpikamaa distants, mis sisaldab endas rajalõike Tehvandi matkarajast, Kekkose matkarajast ning Tartu Maratoni suusarajast.  Teadaolevalt planeerib Eesti Suusaliit korraldada Otepääl talviste spordialade festivali, kus lisaks võistlustele on kavas meelelahutusüritused ning suusalaat.
Oled alati oodatud Otepääle!

Infot Otepää sündmuste kohta saab vaadata  www.otepaa.ee

Infot Otepää kohta küsi Otepää Turismiinfokeskusest telefonil 766 1200
Lahtiolekuajad: T-R 10.00-17.00; L 10.00- 16.00;  E,P suletud.