Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul on veetaseme tõus aeglustunud, kuid kriitilisematel kohtadel Supilinnas, Vana-Ihastes ja Ülejõel Liiva tänava piirkonnas hoitakse silma peal.

Haagi sõnul on linnal olemas liiva ja kottide varud, mida võib veetaseme edasise tõusu korral vaja minna Tähtvere spordipargi juures oleva kraavi sulgemiseks, kui veetase muutub nii kõrgeks, et hakkab jõest Supilinna poole tagasi liikuma. Kaitseliit on valmis liivakottide paigaldamise puhul abi osutama. Supilinna kraavile ja tiigile ehitati ülemöödunud aastal  lüüsid, mistõttu ei pea sinna enam veevoolu tõkestamiseks liivakotte vedama. Priitahlikud pritsimehed vabastasid selle eelmisel nädalal jääst ja nüüd on lüüsid Haagi sõnul igati töökorras.

Tartu Veevärk sulges Liiva tänaval oleva sadevee väljavoolu ja linn alustas täna ka vee pumpamist Liiva tänava jõeäärsest sadeveekaevust.

Rein Haagi hinnangul ei tohiks Ihaste tee tänavu vee alla jääda. Kriisikomisjon otsustas ka pöörduda Tartu maavanema poole kiiruse piiramiseks Emajõel, kuna paadiliiklusest tekkivad lained lõhuvad Emajõe kaldaid.