„Võidutöö puhul on kahe hoone üleminek väga hästi õnnestunud ning sellisel kujul sobitub ta ka Toomemäele," lausus Tamm.  

„Lisaks iseloomustab võidutööd põhjalikult läbimõeldud ja rikas hoone siselahendus, mis pakub tulevasele hotellikülastajale huvitavaid lahendusi," ütles Tamm.

Arhitektuurikonkursi žürii liikme, Muinsuskaitseameti arhitektuurimälestiste peainspektor Ilona Merzini sõnul tuli konkursile laekunud projektidest esile vanalinna suhtes kõige diskreetsem lahendus. „Nii konkurssi tervikuna kui võidutööd saab pidada igati õnnestunuks ning seda ka muinsuskaitse perspektiivis, žürii otsus oli konsensuslik," tähendas Merzin.


Hotelli arendaja, Toomemäe Kinnisvara OÜ juhatuse esimehe Ain Tammvere sõnul jätkatakse valitud projekti kooskõlastamist ja kohandamist muinsuskaitse nõuetele. „Optimistliku prognoosi järgi võib hotelli ehitus alata juba käesoleva aasta teises pooles," sõnas Tammvere.   

„Meie arendatud hotell Dorpat on kenasti käima läinud ning nõudlus kõrgema taseme hotelli vastu on kasvanud, kasu tõuseks sellest eelkõige Tartu konverentsiturismile," lausus Tammvere.

Konkursi võitnud töö autorid on Allianss arhitektid Tarmo Teedumäe, Indrek Tiigi, Paco Ernest Ulman ja Tõnis Savi. Arhitektuurikonkursile laekunud võidutöö ja kõik teised esitatud projektid pannakse 5. märtsil tutvumiseks välja Dorpat konverentsikeskusse.

Võidutöö esitanud Allianss Arhitektid on Eesti üks suuremaid arhitektuuribüroosid, mis annab tööd 18 arhitektile. Büroo on projekteerinud mitmeid ühiskondlikke hooneid, näiteks Tallinnas Tallink SPA & Conference Hotel, Viimsis Randvere algkooli, Tartus Aura keskuse ja Pärnus mudaravila spa-hotelli.

Aadressil Ülikooli 14 asuv hotell hakkab plaanide järgi mahutama kokku ligi 60 tuba ning restorani ja konverentsikeskuse. Valmiva hotelli operaatorina alustab tegevust Tartu suurima hotelli Dorpat meeskond.

Arendataval kinnistul asub ajalooline hoone, mis on ajaloomälestis ja kus on elanud Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannsen. Arhitektuurse eskiislahenduse järgi restaureeritakse olemasolev maja ning seotakse see uue hoonega.

Arhitektuurikonkursi žüriisse kuulusid Tartu abilinnapea Raimond Tamm, Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna arhitektuuri- ja linnakujundusteenistuse juhataja, linnaarhitekt Tiit Sild, Muinsuskaitseameti arhitektuurimälestiste peainspektor, arhitekt Ilona Merzin, arhitekt Tiit Trummal, ARC Projekti arhitekt Jaanika Saar, hotell Dorpat juhatuse esimees Kersti Seli, uue hotelli projektijuht Erik Pallase ning žürii esimehena Toomemäe Kinnisvara OÜ juhatuse esimees Ain Tammvere.

Arhitektuurikonkursil osalesid lisaks võitjaks tulnud Allianss Arhitektidele veel viis arhitektuuribürood: 3+1 arhitektid, KAOS Arhitektid, KOKO Arhitektid, Lunge & Ko ning Muru & Pere.