2006.aastal remonditi Aegna sadamakaid juba ligi kahe miljoni krooni eest. Siis ehitati sügistormide kaitseks betoonist sulundsein ning paigaldati lainetõrjeplokid. Ka 2009.aastal tehti täiendavalt ligi poole miljoni krooni eest remonttöid.

Nüüd on Aegna sadamakai taaskord kehvas seisus. Tormid on uuristanud kai esiotsa, sealhulgas sealasuva tulepaagi tugiploki alust. Varasemate remonttööde käigus on jäetud kindlustamata sadamakai ligi 15 meetri pikkune algusosa. Sealgi on tormid merele aasta-aastalt üha rohkem ruumi teinud. Täna laiub kai alguosas tormide poolt uuristatud suur süvend ning kai ise on lainete poolt kantud kivide, liiva ja muu sodiga paksult kaetud.

Suure tõenäosusega mõjuks järgmine Patricku-taoline torm Aegna sadamakaile senisest juba märksa laastavamalt. Sadamakai tulepaak kukuks pikali, hullemal juhul variseks mingis ulatuses kokku ka tormide uuristatud kai esiots. Kai alguse uhuks aga umbes 1,3 meetrine mereveetaseme tõus koos 28-30 m/s  puhuva edela-läänetuulega sootuks laiali.
Aegna saare kai