Tehtud sai palju

Kohalikule elule tähendas uue keskuse avamine muidugi palju, aga mida siis õieti ära tehti? Vallavanem Raul Kudre loetleb tehtut järgnevalt: "Projekti raames on projekteeritud kompleks, rekonstrueeritud staadion, rajatud laste mänguväljak ning ekstreemspordi ramp. Ehitatud on 1,8-kilomeetrine valgustatud terviserada, kus saab suusatada, joosta ja rattaga sõita. Rekonstrueeritud on keskusesse suunduv juurdepääsutee ning rajatud parkla," kirjeldas Kudre.













Toob Värskasse mitmeid üritusi

"Kõige suurem kasu on see, et inimesed on leidnud endale võimaluse tervislikuks ajaveetmiseks. Väga hästi võeti vastu valgustatud suusarada, praeguseks on korraldatud terviseradadel mitmeid üritusi, näiteks tervisepäev või maakondlik jooksukross. Siin toimuvad igapäevased koolilaste kehalise kasvatuse tunnid.

Staadioni muruplats valmis eelmise aasta sügiseks ja muru pole veel juurdunud. Sellepärast on siin esimesed võistlused ning treeningud pidamata. Muruplatsi saame avada arvatavasti ühe-kahe kuu pärast. Praegu on Värskasse planeeritud juba mitmeid spordi- ja tantsulaagreid," rääkis vallavanem.

"Täna kasutavad kompleksi igapäevaselt kooliõpilased, kõndijad, jooksjad. Aktiivselt külastavad mänguväljakuid pered oma noorte lastega," lisas ta.

Kudre sõnul oli ehk kõige keerulisem aspekt projekti juures see, et tuli rahuldada suure hulga inimeste erinevad sportimissoovid - et oleks võimalik harrastada mitmeid alasid ning et liikuda oleks võimalik aastaringselt. Sellega saadi hakkama.

Projekti nimetus: „Värska terviseradade rajamine, mänguplatside ehitus ja staadioni rekonstrueerimine"

Projekti maksumus: 652 910,77 eurot

Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus: 535 942,35 eurot