Kuldmedali pälvisid Mihkel Hiob, Kristi Kõpp ja Liis Rüütel Abja gümnaasiumist; Terttu Tammaru ja Erki Maling A. Kitzbergi nim. gümnaasiumist; Kerli Kivilaan, Kadri Raag, Hannes Rüütel, Erik Sumeri, Liis Talimaa, Eliise Tammekivi ja Tiivi Toom C. R. Jakobsoni nim. gümnaasiumist; Ave Eerma, Kerttu Pakkonen ja Sirkka Sepp Suure-Jaani gümnaasiumist; Epp Krusenvald Tarvastu gümnaasiumist ning Siim Pille ja Signe Kerge Viljandi maagümnaasiumist.

Hõbemedali pälvisid Alina Mihailova Abja gümnaasiumist; Kadi Igandi, Liisa-Andra Lohu, Liisi Muoni, Katri Ottep, Henri Pedanik, Anna-Liisa Purtsak, Kristiina Vilberg ja Mari-Ann Ütt C. R. Jakobsoni nim. gümnaasiumist; Lukas Pertel ja Gerli Raugmäe Tarvastu gümnaasiumist; Helina Räbus, Anett Seer ja Janeli Ilves Viljandi maagümnaasiumist ning Pillerin Aavik ja Catlin Puhkan Viljandi Paalalinna gümnaasiumist.

Oma kooli parimatena olid vastuvõtule palutud Martin Männik Võhma gümnaasiumist; Maarika Planken Viljandi täiskasvanute gümnaasiumist; Ain Ilves Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning Anneli Kiisler Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist.

Maavanem Lembit Kruuse tundis huvi, kui paljud vastuvõtule tulnutest seostavad enda tulevikku Viljandimaa või Eestiga. Selgus, et valdav enamik. Samuti kutsus ta noori üles otsima ja leidma oma kodukandi, Viljandimaa ja Eesti väärtusi. „Just väärtused ja erilisused on need, mis paeluvad nii omasid kui võõraid," tõdes maavanem.

Viljandimaa Omavalitsuste Liidu poolt andis õnnitlused andekatele noortele edasi Tarvastu vallavanem Alar Karu. Ühtlasi palus ta noortel omakorda nende vanematele edasi öelda suured tänusõnad kõigi omavalitsusjuhtide poolt, sest see on tähtis päev ka lapsevanematele, kes on andnud suure panuse oma laste tublidesse saavutustesse.

Seejärel andis abiturientidele nende viimase klassijuhatajatunni põllumajandusminister ja endine Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder, kes rääkis noorte iseseisva elu alustamisest, valikute tegemisest ning kogemustest ja nende vajadusest elus. „Ma ise tundsin just keskkooli lõpetades, et olen maailma kõige targem inimene. Hiljem pole see tunne mulle peale tulnud," meenutas Seeder.

Veel soovitas „klassijuhataja" kõigil arendada ja kasutada oma võimeid. „Aga kui te tahate ise elus edasi jõuda, siis aidake kindlasti ka teisi," pani ta noortele tunni lõpetuseks südamele. „See on üks edu võti."

Seejärel kingiti vastuvõtule kutsututele lilleõis ja mõtteterade kogumik „Oma rada otsides". Kaetud oli ka koogi- ja kohvilaud.