10.02.2015, 11:42
Fotograaf ja ettevõtja Anti Kuus plaanib hakata Saaremaa ölut tootma
“Idee on suurem kui lihtsalt väike pruulikoda rajada,” ütles Anti Kuus, kes praegu taotleb kaubamärgi kaitset nimele “Saaremaa ölu”. “Kas me ka tulemuseni jõuame, seda ma öelda ei oska, aga äriplaan on põhimõtteliselt olemas.”
FOTO:
Anti Kuus, kes oma sõnul on õlletehase rajamise plaaniga tegelenud nüüdseks juba kümme kuud, tahab, et tema toodang kuuluks kvaliteedilt maailmaklassi.
“Eesmärk on teha Saaremaal vähemalt sama head õlut, kui on turule tulnud Lehe ja Põhjala õlu,” osutas ettevõtja, kes praegu töötab välja retsepte. “Ega siin väga palju leiutada saa, aga kaks asja on alati erinevad: vesi ja inimesed, kes õlut toodavad.”
Anti Kuus ütles, et õllegurmaanina pole ta rahul, et Saaremaal ei toodeta Saaremaa õlut. “Nendes kohtades, kus õlut saab, olen ma sunnitud jooma Saksa ja igasugu imelikke õllesid, aga puudub selline asi nagu Saaremaa õlu,” märkis ta.
Loe edasi Saarte Häälest.