Juba hommikul vara kogunesid 20 gaidi Kloogaranda, et anda oma vabatahtliku tegevusega panus projekti elluviimiseks.

Festivali koostööpartner AS Balbiino andis heategevusprojekti raames müügiks jäätist. Gaidid käisid kantavate termokastidega ringi ja pakkusid festivali külalistele võimalust osta jahedat maiust. Palava ilma leevendamiseks kulus jahe suutäis marjaks ära ning külastajatele meeldis, et ostmine oli mugav ja lihtne.

Jäätise müügist saadav tulu oli mõeldud annetada Põhja-Eesti Autismi Liidule autistlike laste kõneteraapia läbiviimise toetamiseks.

Meie abikäed kulusid ära ka festivali korraldajatele sissepääsu juures käepaelte käte ümber panemisel. Tööd jätkus hilisõhtuni.

Gaidlus on rahvusvaheline vabatahtlik noorteliikumine, mis sai alguse Inglismaal 1910. aastal. Eestisse jõudis gaidlus 1919. aastal.

Üle maailma tähistatakse gaidluse loomise 100. aastapäeva temaatiliselt kolmel järjestikulisel aastal . Ülemaailmne juhtlause on „Külva, kasvata, jaga".

Aastal 2010 tegutsesid gaidid märksõna „Külva" all loovust arendava tegevusega.

Eestis tegutsesid gaidid eesmärgiga "Üks heategu päevas". Julgustati noori märkama teist inimest enda kõrval ja tegema teistele head.

Aastal 2011 oli ülemaailme märksõna „Kasvata". Eesti Gaidide Liidu liikmed osalesid aktiivselt üleriigilistel heakorratöödel „Teeme ära!". Kaasa löödi kohalikel talgupäevadel ning loodushoiu temaatilistel üritustel.

Keila gaidid tegid sel puhul gaidi sümboli (ristikheinalehe) kujulise lillepeenra Keila kesklinna. Peenraga, mille eest kanti hoolt terve suve kuni sügiskülmadeni, sooviti näidata oma looduslähedust ning tahet muuta kodulinn kaunimaks.

Tänavuaastaseks märksõnaks on „Jaga". Gaidide osalemine heategevusprojektis andis väärika panuse rahvusvahelise gaidliku liikumise tutvustamisele.

Läbi oma tegutsemise erinevates projektides õpivad noored märkama abivajajat, otsima võimalusi teha head ja saada seeläbi ka ise paremaks. Läbi endi muudame paremaks elupaigaks ka meie kodu - meie armsa Eestimaa.