Sedapuhku restorani Atlantis perenaise Olga Aasa­vi juhtimisel tegutsenud 4-liikmeline kohtunikekogu, mille koosseisus oli toitlustusala asjatundjate kõrval ka vallavanem Aare Anderson, võis rõõmuga tõdeda, et võistlejate vaaritamisoskus ning maitsestamis- ja ser­veerimisnipid lähevad peaauhinda Cheyenne'i paati jahtides iga aastaga aina paremaks.

Keetmisedukate esikolmik:

1. Jõe uhhaaköök

2. ESPAK Tartu

3. Vennaga kalale

Koju jäi tänavu 3 eriauhinda. Luunja Kultuuri- ja Vaba-ajakeskus teenis neist ühe uhhaas kohalike toiduaine­te kasutamise eest, Kuu talu teise eheda uhhaalihtsuse eest, kolmas anti Luunja Kreeka Taverna Hellasele kui stiilseimale uhhaaserveerijale.

Võistlustööde rahvadegusteerimisele järgnenud rahva­hääletus oli aktiivsem kui kunagi varem. Neljandaks hääletatud Palmako võistkonda edestasid siin ESPAK Tartu, Jõe uhhaaköök ja Keila kalamehed. Neist esime­sele andis vallavanem Aare Anderson Luunja vallavalit­suse eriauhinnana üle teise Cheyenne'i paadi.
Palmako võistkond kokkamas. Fotod: Aare Anderson

Tänavune 60-minutine õngitsemisvõistlus Aare Jaemaa korraldajapilgu all lõppes sellega, et 27-st võistlejast 12 jäid sootuks saagita. 15 õnneseene hulka mahtus oma kolme kala(kese)ga näiteks tuntud judotreener Andres Põhjala, aga temast osavamad olid Illar Lood, Kelly Lin­nas, Arne Linnas, Uudo Palm, Rauno Miilmann ja Ar­min Jaemaa. Parimana (915 grammi) teenis Illar Lood Tartu Metsakaupmehe trimmeri, mida üle andes lubas Tuljo Raudsepp taas kõigile uhhaapeolistele üht-koma-teist.

Peo erikülaliseks oli Lodjaseltsi pirakas lodi.

Peo eriüllatuseks kujunes väike elektrikatkestus teat­ri-etenduse "Tiina Tauraite ja John Deere" (Tiina osas tema ise, Johni osas traktor Kalev Kullamaa turismita­lust) käigus. Ei puudunud ka õllesõprade ehmatus, mis saabus ennustamatu tarbimise tekitatud õllepausina ja finaalis üleüldine vaimustus, kui muinastulede öö auks ilmusid hämaruses lavale OÜ Tulekild tuletantsijad.

Õngitsemisvõistluse tulemused

ILLAR LOOD 0,915

KELLY LINNAS 0,365 10 püütud kala

ARNE LINNAS 0,340

UUDO PALM 0,280

RAUNO MIILMANN 0,220

ARMIN JAEMAA 0,135

ANDRES PÕHJALA 0,115

JANSON SERONIS 0,110

PRIIT PARKJA 0,110

RENO-RENE PADAR 0,090

LIIS LÕHMUS 0,070

MADIS KESKOJA 0,060

LEHO LÕHMUS 0,040

EGGLE LINNAS 0,025

ANDREI SOO 0,020

Kokku oli õngitsemisvõistlusest 27 osavõtjat, kalata jäid 12. Õngitsemisvõistluste kohtunikuks oli Kavastu Alg­kool-Lasteaia õpetaja ja Luunja Kultuuri- ja Vabaajakesku­se noorsootöötaja Aare Jaemaa.

Uhhaavõistluse eriauhinnad

* Kõige stiilsema ja läbimõelduma serveeringu eest - Kreeka Taverna Hellas

* Kõige enam tasakaalus tulemuse eest (maitse, servee­ring jm) - Jõe supiköök

* Kohalike toiduainete kasutamise eest - Luunja Kultuu­ri- ja Vabaajakeskus

* Parimate lisandite eest - Marguse Puhkekeskus

* Külalislahkuse eest - Lodjakoda

* Esimestele julgetele - Keila Kalamehed

* Lihtsuse eest - Kuu talu

* Julguse eest eksperimenteerida - kalarestoran Nelja-päev

* Väliüritusele sobivaimate toidunõude eest - Kalakajak

* Tugeva eneseusu eest - Rebase sadam

* Kõige ekstreemsema uhhaa eest - P.B. Jürka

Tulemused saatis Andrus Esko.