Esmakordselt Eestis

Eestis esmakordselt korraldataval rahvalikul kalagrillimise meistrivõistlusel on võimlik osaleda igaühel. Eesti Grilliliidu korraldatavate võistluste eesmärgiks on meelitada kodudest välja oskajad eestimaalased, kes on valmis oma teadmisi kokakunsti osas teistega jagama ja seeläbi ka ise toiduvalmistamise tarkust juurde saama.

Eesti Meistrivõistlusel Kalagrillimises saab osaleda kuni 20 võistkonda ja võistlus toimub kolmes voorus. Esimeses ehk Punase Kala Voorus grillitakse lõhet, teine võistlusvoor kannab nime Valge Kala Voor, mille käigus küpsetatakse linaskit. Kolmas võistlusvoor on fantaasiavoor ja siin kehtib loosung: „Grillida võib kõike!". Esimeses kahes voorus on küpsetusaparaadina lubatud kasutada ainult söegrilli, mille iga võistkond ise kaasa võtab, fantaasiavoorus tohib võistkonna soovi korral kasutada ka gaasigrilli. Esimese kahe võistlusvooru kalad annab võistlejatele võistluse kalapartner M.V.Wool, fantaasiavoorus grillib iga võistkond enda kaasavõetud toiduaineid. Fantaasiavooru töö kohustuslikuks komponendiks on kala võistkonna vabal valikul. Võistlustööde maitsestamine toimub võistkondade vabal valikul nii maitseainete kui maitsestamisvõtete osas. Võistluse maitseainepartner Santa Maria annab ka omalt poolt igale võistkonnale kala maitsestamiseks sobiliku maitseainekomplekti.

Võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud. Esimeses kahes voorus toimub tööde hindamine pimehindamise meetodil, see tähendab, et kohtunikud ei tea millise võistkonna tööd nad laual näevad ja hindavad. Fantaasiavooru tööde esitlus toimub võistkondade platsidel avaliku esitlusena, igal võistkonnal on aega võistlustöö kohtunikele esitlemiseks kuni 7 minutit.

Oluline säte võistluse reeglites on, et grilliaparaadi pinnal toimuvas küpsetusprotsessis ei ole lubatud kasutada fooliumit, küll tohib fooliumit kasutada roa ettevalmistamiseks ja ka järelküpsemiseks grillivälisel pinnal.

 Mitte ainult võistlema

Kui kokanduslikku talenti või võistlushimu napib, siis tasub end grillipäeval Hüüru kanti sättida siiski. Päeva on pikitud mitmeid muusikalisi vahepalu nii kohalikelt moosekantidelt kui kaugemalt tulnud puntidelt, selle eest hoolitseb koostööpartnerina Saue Vallavalitsus. Avatud on kalarestoran, noorema põlvkonna lõbustamiseks korraldatakse mitmeid kalateemalisi publikumänge ja roheline muruväljak võimaldab piknikuteki maha laotamist ja lihtsalt mõnusa melu nautimist.

 Et siis kohtumiseni 23. juulil Hüürus - Mati Kalapoe ees!

VÕISTLUSTEL OSALEMISEKS võtke ühendust Eesti Grilliliiduga aadressil grilliliit@grillfest.ee või telefonil 5043000.

LISAINFOT ajakava, võistluse reeglite ja muu vajaliku kohta on võimalik vaadata kodulehtedelt kala.grillfest.ee
www.mvwool.ee