Juhendaja Talvi Järve käe all on omandatud teooria äritegemise alustest ning õpilasfirma tegemise kaudu kasutatud saadud teadmisi ka praktikas.

Aasta jooksul on õpilasfirmadel olnud võimalus osaleda mitmetel laatadel. Alates detsembrist on toimunud piirkondlikud laadad nii Pärnus, Tartus kui ka Raplas. Aasta suurim müügiüritus oli veebruaris Kristiine Keskuses, kus oma oskusi pani proovile kokku enam kui sada õpilasfirmat Eestist, Rootsist ja Norrast. See oli parim võimalus saada otsene kontakt oma klientidega.

Lisaks said õpilasfirmad võimaluse oma tooteid tutvustada ja müüa ka koolisiseselt. Toimusid nii jõulu- kui ka sõbrapäevalaat. Oma tooteid käidi mänguliste tegevuste kaudu tutvustamas ja müümas ka Saku Gümnaasiumi algkoolimajas.

Peale laatade said õpilasfirmade liikmed võimaluse osaleda muudelgi üritustel. Jaanuaris toimus Junior Achievementi korraldatud juhtimiskoolitus, kus kõikide firmade liikmed võtsid osa erinevatest töötubadest - vastavalt ametile ja ülesannetele. Aprillis leidis aset esinemiskoolitus, kus treeniti avalikeks esinemisteks.

ÕF GloGlo - Saku Gümnaasiumi õppeaasta edukaim õpilasfirma

Torusallide disainimise ning tootmisega tegelev ÕF GloGlo loodi piirideta ettevõtte ehk Enterprise without Borders vormis. Tegemist on programmiga, mille käigus on võimalik koostööd teha välismaiste õpilasfirmadega. Selle raames korraldas Junior Achievement Eesti 2011. aasta novembris Tallinnas kolmepäevase noortekonverentsi, mille käigus oli võimalik luua sidemeid naaberriikide õpilasfirmadega, saada tutvusi ning arendada inglise keele oskust. Saadud kontaktid on osutunud kasulikuks mitmel moel.

a_of_fin.jpg
GloGlo osales 27. aprillil koos juhendaja Talvi Järvega (keskel) õpilasfirmade finaalvõistlusel Swedbanki peamajas Tallinnas

Igal aastal toimub Eesti parimate õpilasfirmade väljaselgitamine. Sel aastal 27. aprillil Swedbanki peamajas toimunud võistlusest võttis osa ka ÕF GloGlo. Kokku loodi sel õppeaastal 154 õpilasfirmat, kuid finaali pääses vaid 14, valik tehti aastaaruannete põhjal. Finaalipäeval toimus presentatsioon auditooriumile, stendiesitlus ning kinniste uste taga vestlus žüriiga, kuhu kuulusid Eesti ärimaailma tipud. Nende kolme vooru punktide alusel selgitati välja parim õpilasfirma. GloGlo esindas ennast ning Saku Gümnaasiumit edukalt - saadi rohkelt kontakte ja kiidusõnu, kuid auhinnaline koht jäi seekord saavutamata. Saavutuseks on tegelikult ka finaalvõistlusele pääsemine, sest ÕF GloGlo on pärast kahe aasta tagust õpilasfirmat Pikkasso üldse alles teine Saku Gümnaasiumi tollel võistlusel esindanud noorte ettevõte.

On olnud edukas ja aktiivne aasta - seda tõestavad rohked osavõtud üritustest ja võistlustest. Saadud on ka meediatähelepanu, sealhulgas suhtlemiskogemust. Õpilasfirmade tegijad on möödunud tegevusaasta jooksul õppinud äritegemise põhitõdesid, proovile on pandud firmaliikmete omavaheline suhtlemisoskus. Loodetavasti saab nii mõnestki selleaastastest õpilasfirmade programmi vilistlasest tulevikus ärimaailmas tõeline tegija!