Veinipeol on väljas kõik suuremad Eesti veinide maaletoojad ning tulekust on teatanud nende Itaalia partnerid. Näiteks reedel tutvustab oma veine Epp Maria Galeriis veinide maaletooja Manipenny koostööpartner Giorgio Colutta Friulist. Veinipeo avab Itaalia suursaadik Rosa Maria Chicca Ferrari, tulemisest on teada andnud Eesti aukonsul Itaalias Luigi Cecchini.

Veinipidu saab alguse reedel, 8. juunil Haapsalu galeriides Itaalia veinide degusteerimisega. Veinide kõrvale pakutakse nii muusikat, lugusid kui kunstiprogrammi. Näiteks kultuurikeskuses saab nautida vahemerehõngulist Itaalia muusikat ja lugusid Eesti näitlejatelt. Üles astuvad Tarmo Song Thetrumist, Kristjan Üksküla Tallinna Linnateatrist ja Kaido Rannik Miksteatrist. Trio on kokku tulnud musitseerima spetsiaalselt Itaalia Veinipeoks Haapsalus. Veinide degusteerimine jätkub Kuursaalis, kus muusikaelamust pakub tšellokvartett C-Jam.

Laupäeval, 9. juunil kell 13 algab aga Promenaadil veinikonkurss. Veinidele lisaks pakutakse kirevat Itaaliateemalist programmi. Päeva juhib näitleja Kadri Adamson. Päev lõppeb veinipeoga Kuursaalis, kus itaaliapärase kavaga astub üles Jüri Homenja ning saab jalga keerutada. Pühapäeval aga kaubeldakse Promenaadil veinide ja suupistetega.