Müts tuleb maha võtta Minskis elava eesti mehe Oliver Mangluse ees, kes meid lahkesti  nõu ja jõuga aitas ning  kasulikku  informatsiooni Valgevene kohaliku elu nüansside kohta jagas.

Tutvusime ka sealse talukultuuriga, külastasime Dududki vabaõhumuuseumi ja maitsesime rahvustoite. Valgevenes on suure au sees sõjamehe elukutse ja sellega seonduvat vaatasime Stalini Liinide nimelist militaarset vabaõhunäitust.

Külastasime ka Alivaria õlletehast, kus saime ülevaate kohaliku õlletööstuse ajaloost ja tänapäevasest tehnoloogiast. Väga huvitava arhitektuuriga Minski rahvusraamatukogus, kus on üle kaheksa miljoni köite, asub 76 meetri kõrgusel  vaateplatvorm ja meilgi oli võimalus nautida võimsat panoraamvaadet üle Minski linna.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Minski linn on väga kena ja puhas, inimesed heatahtlikud ja nende ainuke laiskuseilming seisnes selles, et nad ei viitsinud endaga kaasa vedada üleliigset kehakaalu.

Haaslava Meeskoori juubeliaasta jätkub 4. mail kontserdiga Tartus ning 25. mail Kurepalu laululaval Haaslava 34. Meeste laulupäevaga. Lisaks on plaanis osa võtta 1. juunil Võrus toimuvast Uma peost.

Täname kohalikke ettevõtteid, Ülenurme ja Haaslava vallavalitsusi ning kõiki teisi, kes on meeskoori tegemisi toetanud ja meile kaasa elanud.


Juhan Undrits

Haaslava Meeskoori juhatuse liige

Haaslava Meeskoori kroonik