Miks oled otsustanud kandideerida Riigikogu valimistel?

Olen poliitikat alati suure huviga jälginud ning kõrvaltvaatajana püüdnud ka asjade käiku oma võimaluste piires suunata. Tunnen, et elu Eestis ei ole aus ja jätkusuutlik – suurte eesmärkide ohvriks tuuakse ühiskonna kõige nõrgemaid ning kõike seda demonstreeritakse kui ühist võitlust õndsama tuleviku eest.

Ettepanek kandideerida Riigikogu valimistel tuli endise maavanema ning ministri Jaan Õunapuu poolt. Minu ja loodetavasti Haaslava valla inimeste toetus Jaanile avaks tulevikus lihtsamalt nii mõnegi ukse, samuti aitaks see arvestatavalt kaasa valla arengule.

Oled vallavanema ametit pidanud aastast 2009. Kas soovid juba Tallinnasse minna?

Kuna meie piirkonna nimekirjas kandideerib tublisid inimesi, kellel on potentsiaal saada suur häältesaak, siis tõele au andes olen kindel, et jään sel kevadel ka edasi Haaslavale ja ei kiirusta pealinna poole. Täna pean oluliseks toetada nimekirja, mille heasse soovi ja tublidesse inimestesse usun. Aastal 2015, kui toimuvad järgmised Riigikogu valimised, on võimalikud kõik variandid.

Miks just Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades?

Eelmise aasta lõpul astusin Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmeks sooviga ühiskonnas muutusi ellu viia. Pikaaegsete parteiesimeeste (Savisaar, Ansip, Laar) kõrvale valisime sotside esimeheks Sven Mikseri, keda juba lühikese ajaga toetab peaministrikandidaadina iga kolmas Eesti elanik.

Sotsiaaldemokraadid peavad muuhulgas oluliseks vähendada toidukaupade käibemaksu, kolmekordistada lapsetoetust, elavdada maaelu ning tagada tasuta koolilõuna ja töövihikud kuni gümnaasiumi või kutsekooli lõpuni. Usun, et teeme tänu läbi mõeldud programmile ja headele plaanidele valimistel väga hea valimistulemuse ning osaleme järgmise valitsuse moodustamises. See annaks võimaluse elu Eestis tasakaalustatumaks ning hoolivamaks muuta. Seda, kas ka valitsuskoalitsioon on viimase nelja aasta jooksul sarnaste eesmärkide nimel tegutsenud saab igaüks meist oma elukvaliteeti hinnates ise otsustada.

Mida Sinu kandideerimine kohalikus poliitikas kaasa toob?

Aasta lõpul kutsusin kokku kõik need kandidaadid, kellega kohalikel valimistel VL Koduvald Haaslava nime all kandideerisime. Rääkisime minevikust ja olevikust, pidasime tulevikuplaane ning arutlesime minu Riigikogu valimistel kaasalöömise plusse ja miinuseid. Aastast 2009 on omavalitsuste tiibu Riigikogu ja Valitsuse poolt tugevalt kärbitud, vähendatud on maksudest laekuvat tuluosa ning antud ebakindlaid signaale. Leidsime, et kui on võimalus riigi tasandil Eesti elu edendamisse aktiivselt panustada, siis ei tohi sellele käega lüüa.

Mis puudutab järgmisi kohalikke valimisi aastal 2013, siis minu kindel arusaam kohalikust poliitikast on see, et tegemist ei ole erakondliku poliitikaga. Ka meie valimisliidu nimekirjas on inimesi, kelle toetusele ma riigikogu valimistel ei looda – olgu põhjuseks usk õhukesse riiki või isiklikud suhted teiste kandidaatidega. Kohalikul tasandil on tähtis, et üheskoos oleksime õige asja eest väljas – et meie valla inimestel läheks hästi ja elu edeneks.

Palju edu!