Kolmapäevasel ajaloopäeval toimusid viktoriinid kooli ajalootundmisest. Huvitavaid fakte ja silmaringi arendavaid temaatilisi materjale tutvustati õpilastele eelnevalt infostendidel ja kooli raadios.

Neljapäevasel meelelahutuspäeval said algklasside ja lasteaialapsed vaadata Heino Seljamaa Kohverteatri etendust „Lotte ja Bruno“ ning õhtul korraldas õpilasomavalitsus disko, ikka selleks, et praegusedki õpilased saaksid sünnipäevast osa.

Reedesel vilistlaspäeval said kõik õpilased osa kunagiste koolikaaslaste elust ja tegemistest. Oma kunagisest kooliajast olid kõnelema tulnud Reelika Tadr, Kaia Kivitoa, Helle Koolma, Hans Liibek, Age Rebel ja Ülo Enden. Neist viimane, Ülo Enden, kes pajatas oma koolipõlvelugusid algklassidele, alustas oma kooliteed Hagudis 8aastase poisina 1943. aastal.

Aastatetagune elu-olu pakkus lastele huvi ja oli meeldejääv. „Kord jäi meil esimene tund ära. Direktor Julius Kruus tuli klassi ja sõnas: „Täna esimest tundi ei ole. Hagudi poodi tuli komme. Minge aga poodi komme ostma!““ meenutas Ülo Enden ärajäänud tundi ajast, mil kommid olid haruldased.

Poiste küsimise peale, kas sõjajärgsel ajal ka ulakusi ja tempe tehti, vastas Ülo, et poisid olid ikka poisid. „Tegime ikka tempe, aga pahatahtlikult ei kakelnud. Koolivägivalda meil ei olnud. Kui võim oli vahetunud ja nõukogude aeg valitses, olid poiste madinad peamiselt poliitilistel põhjustel,“ lisas eakas mees.

Laupäevase peoõhtu eel peeti maha korvpalliturniir tänaste tegijate, nooremate vilistlaste ja vanemate vilistlaste vahel. Juubelikarika sai sedapuhku nooremate vilistlaste meeskond, keda vedas Olavi Seisonen.

Laupäevane pidu oli planeeritud õhtuks, kuid juba lõunast oli maja huvilistele avatud. Eakamad vilistlased kasutasid meeleldi seda võimalust ning mitmed klassiruumid leidsid kunagiste õpilaste-õpetajate ühiste seltskondade poolt kasutust.

Vilistlaspeol andis direktor Rein Voorel esmakordselt üle kooli tänuauhinnad „Hagudi Hüva Nõu“, mis statuudi kohaselt antakse viiele inimesele, kes möödunud viie aasta jooksul on Hagudi koolielu arengusse andnud oma panuse. Kooli kunstiõpetaja Aksella Piiliste valmistatud kooli pildiga mitmeotstarbeline keraamiline nõu anti MTÜ Hagudi Hakkajad egiidi all projekte kirjutanud Andra ja Hans Liibekile, Hagudi Huvikeskuse juhataja Aivar Arakule, orienteerumistreener Urmas Tammemäele, kunagise koolihoone asupaiga mälestuskiviga tähistamist eestvedanud Harri Õunapuule ja folklooriõpetaja Terje Kaurile. Statuudiväliselt anti kolleegide ettepanekul kuues „Hagudi Hüva Nõu“ direktor Rein Voorelile.

Erilise spontaanse austuse osaliseks sai pidulikul kontsert-aktusel kunagine direktriss Elfriede Miller. Kui daam veidi enne avaaktust saali astus, avaldasid tema kunagised õpilased ja needki, kes teda ei tundnud, talle püstitõusmise ja plaksutamisega austust. Oma hilisemas tervituskõnes pidas proua Miller hea sõnaga meeles nii endisi kui praegusi Hagudi kooliga seotud inimesi.

Õnnitlejate hulgas olid ka kooli hoolekogu esimees Hans Liibek, Rapla vallavanem Alar Mutli, kes koolile uut valla lippu kinkides rõhutas, et vaid head koolid saavad nii vanaks. Naaberkoolide esindajana võttis sõna Rapla VG direktor Jaan Reimund.

Tipptasemel koorilauluga rõõmustas kohaletulnuid Pärt Uusbergi kammerkoor „Head Ööd, Vend!“, kes sagedasti just Hagudis oma kooriproove ja laagreid korraldab.

Oma esimese avaliku ülesastumise tegi kontserdil ka kooli bänd, kus trummidel mängib Robert Rebel, kitarril Kõu Kaur, solistiks on Carmen Apsolon ning juhendajaks muusikaõpetaja Argo Niinemets.

Peoõhtul olid külalistele avatud nii uus kui vana koolihoone, oli võimalus vaadata talletatud kroonikamaterjale, keraamikanäitust ja erinevaid õpilastöid. Tantsumuusikat pakkus ansambel „Ingle“.