Tühjaks jäänud Haimre koolist on toodud materjalid nüüd muuseumituppa. „Asjad on üldiselt paigas, aga tööd nende süstematiseerimiseks on siin palju teha," ütles Eha Kaljusaar. Ta süütas mälestusküünla inimestele, kes on pärandit hoidnud. Kokkutulnud tänasid omakorda Eha tema panuse eest muuseumitoa saamisel.

Ilus oli see, kui lindilõikamise asemel palus Eha avada muuseumitoa ukse Aino Mitil, kes kooli ajaloopärandit kogus ja hoidis.

 „Direktorid Kurepalu ja Urvast pidasid vanadest väärtustest lugu. Kui olime noored õpetajad, siis nemad rõhutasid koduloo olulisust," rääkis Aino Mitt, kuidas temagi sama hoiaku omaks võttis. „Mul on nii hea meel, et asjad on nüüd siin heades hoiutingimustes." Haimre kooli muuseumituba avati 22. jaanuaril 1982. aastal, uus algus on 1. november 2012. Urmas Kristal pani nüüd käima ka kella, mille ta rahvamajade juba talvel muuseumitoa tarbeks kinkis.

Üks põnevamaid eksponaate on „Tasuja" kolhoosi raadiojaam, mis asub muuseumitoa kõrval, just samas nurgas, kust Meinhard Uustalu omal ajal saateid eetrisse andis. Aparaat leiti prügimäelt ja töökorras see enam ei ole. Väärtuslik sellest hoolimata. Olemas on ka Uustalu saadete tekstid, mis on kõnekad oma aja kajastajad.

„Külastajatel on alati võimalik muuseumituppa tulla, kui majas olen. Samuti võib meile tuua esemeid ja materjale," ütles Eha Kaljusaar.