Vastavalt Tallinna põhimäärusele peaks enne linnaosa vanema ametist vabastamist ära kuulama linnaosa halduskogu seisuko­ha. Linnaosa vanem oli aga isikliku avaldu­se põhjal juba vabastatud ja halduskogu võt­tis selle informatsiooni teadmiseks lootuses, et uue linnaosavanema ametissemääramisel kuulatakse halduskogu seisukoht ära enne otsustamist.

Halduskogu pidi andma seisukoha AS IMG Kasiinod taotlusele tegevuse jätkamiseks aad­ressil Ed. Vilde tee 122. Linnaosavanema ko­husetäitja Indrek Ahlberg tõi oma ettekan­des vastuargumendina välja mitme laste- ja haridusasutuse ning kultuurkeskuse Kaja va­hetu läheduse ning tegi linnaosavalitsuse ni­mel ettepaneku mitte toetada kasiino jätka­mist selles asukohas. Küsimus tekitas pikema arvamustevahetuse, ent ühehäälselt otsustati toetada linnaosavalitsuse seisukohta ehk an­tud asukohta õnnemängud ei sobi. Ühtlasi tehti ettepanek pöörduda Tallinna Linnava­litsuse poole töötada välja üldised arusaamad, millised peavad olema piirangud kasiinole te­gevusloa andmiseks.

Isikliku arvamusena: Mustamäe eripära ar­vestades ma ei näe siin üldse sobilikku kohta mängupõrgutele.

Kadaka tee 183b, 183b/3 ja 183d kinnistu­te detailplaneeringu eskiisi kooskõlastamisele oli üks halduskogu liige vastu ja üks jäi era­pooletuks, mis planeeringute puhul on tavali­ne. Lähiajal jõuab see detailplaneering ka ava­likule väljapanekule.

Seoses muutusega halduskogu koosseisus kutsuti Kristel Ojala tagasi halduskogu sot­siaal- ja tervishoiukomisjonist ning uueks liikmeks kinnitati Maret Maripuu. Samuti kinnitati Maripuu Tallinna Saksa Gümnaa­siumi hoolekogu liikmeks.

Muude küsimuste all andis Indrek Ahlberg ülevaate mitmest nö juba „habemega teemast, mis on kuust-kuusse arutusel, aga pole seni lõplikult paika loksunud.

Tallinna teise abipaketi raames kasutatak­se töötuid küll heakorratöödel, aga põhi­vastutus peaks jääma ikka vastava ettevõtte kanda, milleks valmistatakse ette riigihanke konkurssi. Akadeemia 30 ruumide väljaüü­rimine kultuuri- terviseedenduse- ja spordi­tegevuseks on põhimõtteliselt jõus, aga või­malikud üürisummad ei taga kogu hoone äramajandamist.

Hetkeseisust ülevaate saamiseks sooviti järgmises halduskogus saada informatsiooni Kännu Kuke kvartalisse Mustamäe turu ehi­tamise kohta.

Ühtlasi kasutan võimalust ja kutsun kõiki mustamäelasi Sõbrapäeva laadale uut kaup­lemiskohta kas müüja või ostjana sisse õnnis­tama, nautima meelelahutusprogrammi ning sõpradega kohtuma.

Head sõbrapäeva!