Suureks ettevõtmiseks sai möödunud aastal seltsi 2013. a kalendri tegemine, et osake nendest fotodest, seltsi tegemistest ja muudest kogutud materjalidest ka piirkonna inimestele nähtavaks teha.

Lähemalt saame teada ka seltsi liikmete elust-olust. Nii ei olegi see lihtsalt kalender, vaid väike mälestusteraamat. Kalendriaasta möödub, kuid kalender jääb kui osake seltsi ja meie piirkonna ajaloost ning on alati huvitav kätte võtta ja meenutada. Nii toimuski aastapäevaüritusel ka kalendri esitlus.

Toetudes oma rahakotile, valla väikesele abile ja projektitoetustele oleme käivitanud mitmeid projekte. Seltsi naisperele on väga meeldinud õppida kodukaunistamist.

Eriti meeldis eelmisel suvel kahel õppepäeval Saarevälja talus õpitu. Esimesel õppisime Ingi Sirel-Aru juhendamisel spiraalkimbu valmistamist - seekord nisupeadest. Järgmisena võtsime ette lausa „mörditööd" ja valmistasime rabarberilehe abil aeda lindudele tsemendisegust joogi- ja suplusnõusid. Päeva lõppedes „kudusime" veel taimevaipa. Teisel õppepäeval valmistasime pärgasid ja hundinuialehtedest seadeid. Tsemendisegust proovisime seekord teha juba suuremaid anumaid.

Oleme koos tähistanud kalendritähtpäevi: kolmekuningapäev, sõbrapäev, vastlapäev, volbriöö, jaanipäev.

Eelmisest suvest on eredalt meeles Kihnus käimine. Sealsete imeliste inimestega tutvumine, selle suure kultuuripärandi tajumine, mida nad nii oskuslikult säilitavad.

Ja meie endi suurepärane ja kokkuhoidev seltskond andis meile palju jõudu edaspidiseks. Toredaks tavaks on saanud koos Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsiga reisida Eestimaal. Juba aastaid on see toimunud augusti viimasel nädalavahetusel. Sel suvel sõitsime Järvamaale. Külastasime Eivere mõisat, mis on renoveeritud huvitavaks keskuseks erinevate tegevuste jaoks ja Sargvere mõisat. Viimases võttis meid vastu mõisaproua, kes tutvustas mõisat ja sealset ajalugu. Mõisapargis käisid just taastamistööd. Külastasime Ajakeskust Wittenstein Paides, mis kajastab Eesti ajalugu läbi sajandite ja naersime südamest Kilplalas. Loomulikult oleme tutvunud ka mõne teise külaseltsi tegemistega.

Igal reisil püüame külastada mõnda selle maakonna aeda - seekord siis kahte erinevat aeda Türil. Kõik need reisid on meid rikastanud. Oleme saanud häid ideid nii kodude kaunistamiseks kui ka seltsitegevuse edendamiseks.

Meil on plaanis Saduküla koolimajja käsitöötoa sisseseadmine ja erinevate käsitööliikide õppimine. Anne Mägisoo võttis osa Jõgevamaa Koostöökoja projektist „Handicraft" ja osaleb Vägari Külaseltsi käsitööprojektis. Ta on valmis seal õpitut ka piirkonna inimestele edasi andma.

Jaanuarikuu lõpus leidiski aset esimene kokkusaamine. Uueks aastaks on sihid seatud - loodame, et leiame ka rahastajaid juurde, et pakkuda seltsiliikmetele ja teistele piirkonna elanikele meeldivaid tegevusi ja aidata neil nii argielu muredest kergemalt läbi murda. Meid endid ja seniseid tublisid kaasalööjaid on selline tegevus palju aidanud.