Lisaks võimlejatele olid üle mitme aasta peole kaasatud ka rahvatantsurühmad. Rahvatants ja võimlemine on käinud pikki aastaid käsikäes. Seekord rääkisid rahvatantsijad oma tantsus ühest kõige tuntumast Eestimaa mehest, Kaera-Jaanist. Peo korraldaja oli Eesti Spordiselts Kalev.

Rühma suvi jätkus imeilusal juulikuu päeval Pärnumaal. Traditsiooniks saanud pereettevõtmine viis meid sel aastal Valgeranna seiklusparki. Viies erinevas raskusastmes seiklusrajad juhatasid meid aina kõrgemale ja ületada tuli järjest raskemaid ülesandeid. Lusti, naeru ja lõbusaid hõikeid jagus kuni viimase raja lõpulaskumiseni. Imeilus suvepäev lubas meil pärast positiivset eneseületamist suurtes kõrgustes lõõgastuda soojas merevees.

Augustikuu sumedal suvepäeval viis Saue Simmajad tantsijate tee koos 15 teise Harjumaa tantsurühmaga Paunkülla, kus toimusid Harjumaa täiskasvanud tantsurühmade suvepäevad. Kui suvepäevade lipp masti oli tõmmatud, algasid lustlikud mängud ja teatevõistlused. Boksipeatusega rallisõit, aaretejaht, sajajalgsete jooks ja teised kulgesid meie rühma jaoks nagu vahelduv Lõuna-Eesti kuppelmaastik - kord mäest üles, kord alla, taas üles ja jälle alla.

Saadud punktid meile tegelikult korda ei läinud. Nautisime suvepäevade sõbralikku õhkkonda, tegutsemisrõõmu, etno-aeroobika kaasahaaravust ja rühmade etteasteid teemal „Aita mööda saata öö...".

Meil oli väga hea meel kohtuda taas Harjumaa rühmades tantsivate tuttavatega, nendega muljeid vahetada ja õhtusel tantsuplatsil koos jalga keerutada. Uskumatuks läksid meie rühma tegemised alles teisel päeval, kui toimus eluliste ja tantsualaste teadmiste viktoriin. 2,5 punktiga edestasime viktoriinis teisele kohale tulnud Kiili tantsurühma Keerulised. See oli nii hea tulemus, et kui kokkuvõtted tehtud olid, selgus, et 2012. aasta Harjumaa tantsijate suvepäevade üldvõit kuulub Saue Simmajad tantsurühmale. Uskumatu!

Me olime edestanud viitteist suvepäevadest osavõtnud tantsurühma. Nagu vanasõnagi ütleb, et julge pealehakkamine on pool võitu. Seekord siis aga täisvõit. Mis saakski olla parem tulemus ühele kokkuhoidvale tantsurühmale!

22. tantsuhooaeg on Saue Simmajad segarühmas hoogu kogumas. Tantsurühm ootab oma perre uusi, rahvatantsust huvitatuid sauekaid. Kohtumisteni tantsupõrandal!

___________________________________________________________

TULE RAHVATANTSU!

Saue Simmajate treeningud toimuvad Saue Noortekeskuses esmaspäeviti kell 20.30 - 22.

Hooaja esimene treening on 15. oktoobril.

Informatsiooni saab telefonil 5078758 või kalev.israel@mail.ee