Juhataja Marko Tali räägib, et Harkus töötab ettevõte aastast 2010. Varem tegutseti Tallinnas Kalda tänaval. Aga seal jäid ruumid kitsaks ning ette võeti kolimine Harkusse. Nii BRC Autokeskus kui Metkall on United Partners gruppi kuuluvad ettevõtted. Nii saadigi automüügiga üleaedseteks.

"Tööd on palju. Meeskond on meil väike, aga tegus. Ettevõttes töötab kokku neli inimest. Kaks müügimeest, raamatupidaja ning juhataja" räägib Tali.

Soomlaste mööblit

Milliste firmade mööblit ning muud vajalikku müüakse? Marko Tali ning müügimees Toomas Erini kinnitusel on läbi kahe aastakümne olnud hea partner Soome tööstusmööblit tootev firma Sovella, mille ainuesindaja Eestis ongi Metkall. Soome ettevõtte mööbel moodustab käibest suurima osa.

Lisaks tehakse koostööd Punta ning Saksa-Rootsi-Soome kataloogi toodete müüja Gerdmansiga. Eesti tootjatest on hea koostöö näiteks OÜ Falkonet Metalliga. Samuti pakutakse plasttooteid ning töömehed saavad vajaduse korral soovitu kokku panna.

"Põhiosa on muidugi mööbel ja abivahendid ettevõtetele, tööstustele, ladudele ning kontoritele. Kuid on ka asju, mis sobivad mujale," räägivad Tali ja Erin. Nende kinnitusel andis Sovella välja kataloogi, kus on näiteks koduse mööbli ja abivahendite näidised. Nii saab soetada riiuleid garderoobidesse, esikutesse, köökidesse, panipaikadesse või garaažidesse.

Tööstusest arhiivini

Millised on suurimad ja huvitavamad ehitised või tööstusrajatised, kuhu OÜ Metkall on mööblit müünud? Tali kinnitusel on nimekiri pikk ja soliidne. Nii kuuluvad klientide hulka näiteks Tallinna tehnikaülikool, Tallinna tööstushariduskeskus ja teised, kes on nende abiga sisustanud mitmeid vanu ning uusi õppekorpusi. "Palju on suuri tööstusettevõtteid. Näiteks Tänassilma tehnopargi firma Stoneridge Electronic. Elektroonikafirmadest Keilas asuvad ABB, Ensto Ensek ning PKC Eesti," loetleb Tali. Lisaks veel Ericsson Eesti, Metus EST, Molycorp Silmet (endine Silmet), Norma, suur hulk automüüjaid ning paljud Eesti kodud. "Ka riigiasutused ning kohalikud omavalitsused on leidnud meilt palju vajalikku," ütleb Erin ja selgitab, et näiteks Eesti rahvusarhiiv tellis endale aastate eest mitme miljoni krooni eest metallriiuleid. Neid vajasid tuhanded toimikud, dokumendid ning muud säilikud.


Vagunid ja liikuvad riiulid

• Metkalli pakutava mööbli ja muu varustuse kõrval on olemas ka tööstusvagunid. Need ei liigu siiski rööbastel, vaid põrandatel. Vaguniga saab vedada tööriistu ning -tarbeid kiiresti ja mugavalt ühest kohast teise.

• Arhiivimaterjalide ja -dokumentide jaoks on olemas liikumatud ning liikuvad riiulid. Viimaseid saab vändata tihedalt üksteise vastu. See hoiab ruumi tublisti kokku ning kõikvõimalikku materjali mahub riiulitele rohkem.

• Vaata lisa www.metkall.ee.