Ka toovad valla sotsiaaltöötajad toidu koju neile, kes enam ise poodi minna ei saa. Hooldekodu klientideks on saanud üha enam need, kes haiguse tõttu peavad voodis viibima või kellel puudub arusaamine ümbritsevast. Neid inimesi on hea aidata just selliseks otstarbeks mõeldud keskkonnas ja seetõttu on väikesed hooldekodud oma aja ära elanud.

Käesoleva aasta sügisel saab uue sisu ja kuue Keila haigla baasil rajatav uus õendushaigla ja hooldekodu. Kaasaegsed hooldustingimused ning moodne tehnika on loodava kompleksi võtmesõnadeks.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks Saue valla elanikel olema alates käesoleva aasta lõpust võimalik kasutada just Keila linnas avatava uue hooldekodu teenuseid.

Nii ootabki Saue vallavalitsus vallakodanikelt ideid, millist uut laiema avaliku huviga puutumuses olevat kasutust võiks leida ajalooline Harku vallamaja tulevikus.

Maja on paekivist seintega ja renoveeritud fassaadiga. Ruumid kütab soojaks moodne pelletikatel. Kas leidub mõni kodanikeühendus või äriettevõte, kes on valmis käivitama majas näiteks waldorfkooli? Või võiks seal olla hoopis lastehoid? Loomekeskus? Kõik julged ideed on teretulnud ning veelgi enam on oodatud hakkajad vallakodanikud, kes on valmis ajaloolisse hoonesse uue elu toomisele kaasa aitama.

Lõplik otsus hooldekodu praeguses asukohas sulgemise kohta tehakse volikogu poolt sügisel, kui on üheselt selge, kas sama teenust on võimalik vallal korraldada kvaliteetsemalt uues asukohas partenritega koostöös.