Detailplaneeringuga soovitakse muuta „Tallinna üldplaneeringu" kohaselt väikeelamute ala korruselamute alaks. Tallinna Linnaplaneerimise Ameti hinnangul on selles kohas Tallinna üldplaneeringu muutmine linnaehituslikult põhjendatud, sest detailplaneeringuga kavandatav - praegusele rohumaale korterelamute ning lähipiirkonda teenindavate kaubandus- ja ärihoonete rajamine - heakorrastab piirkonna.

Planeeritaval maa-alal asub 90% elamumaa ja 10% ärimaa sihtotstarbega Rannamõisa tee 1a kinnistu, mille kaasomanikeks on Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ja OÜ NCC Elamuarendus; osaliselt jäävad planeeringualale Tallinna linna omandis olev transpordimaa sihtotstarbega Rannamõisa tee lõik T3 kinnistu; riigi omandis olev elamumaa sihtotstarbega Riigimaa 39 kinnistu ning osaliselt ka reformimata riigimaad.

Planeeringuala kontaktvöönd on valdavalt hoonestatud paariselamute ning vähesel määral korterelamutega. Piirkonda on rajatud elamuala teenindavad asutused. Planeeringuala kontaktvööndisse jäävad Rocca al Mare keskus ja Rimi hüpermarket, samuti Selver, Sotka mööblikauplus ning K-Rauta ehitusmaterjalide kauplus. Lähimad rekreatsioonikeskused on Saku suurhall, Premia jäähall, Arigato spordiklubi ning MyFitness spordiklubi.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on planeeringuala juhtotstarve väikeelamute ala ehk põhiliselt ühepere- ja ridaelamutele, ent vastavalt koostatavale Pikaliiva asumi struktuurplaanile on piirkond määratud kuni 3-korruseliste mitme korteritega elamute alaks.

Korrastatud linnaruumi tekkimiseks on eluhoonete kavandamisel lähtutud põhimõttest tagada ühtlaselt jaotatud hoonestus ning igale elamugrupile oma siseõu, kuhu on kavandatud ka . laste mänguväljakud, planeeringuala loodekülge jäävatesse metsatukkades kavandatakse puhkealad ning Pikaliiva tänava äärde kaherealine puiestee. Planeeringulahendus on kooskõlas teemaplaneeringuga „Tallinna rohealad".

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS. Peale algatamist korraldab Haabersti linnaosa valitsus detailplaneeringu eskiisi ja lähteseisukohtade tutvustamiseks avaliku arutelu.