Nädalateema – Roheline nädal – raames tõid Harku Lasteaia õpetajad rohelise mõtteviisi lasteni ja püüdsid läbi erinevate tegevuste suunata lapsi senisest tähelepanelikumalt ümbritsevasse keskkonda suhtuma.

Kuhu paber ja papp

Nädala jooksul vesteldi palju sellest, mis see prügi üldse olla võiks ja tutvustati lastele prügi sorteerimise põhimõtteid. Lastele sai seeläbi arusaadavaks, miks on rühmades eraldi kast paberi ja papi jaoks ning mistõttu ei segata rühmas omavahel toidujäätmeid ja igapäevast olmeprügi.

Ka lasteaia liikumisõpetaja käis kahe rühmaga iganädalasel loodusmatkal senisest teistsuguse varustusega. Tavapärase seljakoti asemel oli kaasas suur must prügikott ning üheskoos lastega tehti keskkonna heaks Harku metsas palju ära – lasteaeda saabuti kotitäie prügiga.

Ka lasteaiahoovis võis silmata väikse kotiga ringi sibavaid lapsi, kes olid otsustanud hoovile pilgu peale heita ning kõik üleliigse kokku korjata.

Töötuba vanematega

Nädala tippsüdmuseks oli igas rühmas jääkmaterjalidest meisterdamine koos lastevanematega. Meeldiva pärastlõuna käigus valmisid käpiknukud, autogaraažid, lillevaasid, jõuluehted, rühma lage kaunistavad linnud, jääkmaterjalidest pillid ja palju muud põnevat. Lasteaed sai mitme unikaalse asja võrra rikkamaks ja lapsevanem sai veeta mõnusa õhtu koos oma lapsega, ajades vabas õhkkonnas juttu teiste lastevanematega ja rühmaõpetajatega.

Nädala lõpetas lasteaiale külla tulnud Prügihunt, kellele lapsed uhkusega oma juba omandatud teadmisi demonstreerisid ning kahtlemata õppisid ka palju uut kasulikku ja põnevat.

Nüüd on iga Harku Lasteaia suur ja väike varmas oma keskkonnaalaseid teadmisi kasutama, nii et hoidke alt!