III-IV klassil tuli mõte küpsetada mihklilaadaks mõned leivad. Neljapäeval tuli tädi Annely kooli meiega juuretist tegema. Kõik saime maitsta ja segada. Kui juuretis oli valmis, siis pidi see seisma.

Seejärel läksime tema juurde Võtikmetsa, kus oli väga mõnus olemine. Tegime taigna valmis, siis tulime kooli ning olid tunnid. Pärast tunde läksime Võtikmetsa tagasi ja küpsetasime leivad ära, seal olime kõik hästi töökad ja hoolikad. Pärast mängisime, rääkisime muljeid ja maitsesime ka, sest oma käsitööd tuleb ju maitsta ka. Tundsime end nagu kodus, kõigil oli mõnus ja vahva olemine. Tagasi tulles oli selline tunne, nagu oleksime olnud seal terve nädala. Laadal osteti meie leiba nii hästi, et oleks võinud rohkem leiba olla.

Nüüd oskame juba peaaegu ise leiba teha!

Mihklipäeva leivategu. Kassandra Laur (III kl.):

Neljapäeval tuli Annely peale tunde kooli leiva juuretist tegema. Kui juuretis oli valmis, siis jätsime selle paisuma. Reede hommikul kogunesime ratastel Äksi ja sealt sõitsime Võtikmetsa. Teel nägime õpetaja ja Kristeniga suurt seenepesakonda ning sellepärast jäime teistest maha. Kui Annely juurde jõudsime, oli juuretis piisavalt paisunud. Annely tõi asjad ning hakkasime jahu ja vett juurde panema. Kui juuretis mulksuma hakkas, lisasime praetud sihvkad. Peale tunde läksime uuesti Võtikmetsa ja panime leivad ahju. Mängisime üleval peitust, korjasime kastaneid ja kiikusime. Pärast maitsesime leiba. Võtikmetsas viisime veel mesilastele siirupit süüa. Seejärel võtsime teised leivad välja ja läksime varsti ära.

Kristen Kautsaar (III kl.):

Et leiba teha, on vaja spetsiaalset jahu, mis on talus tehtud rukkijahu, mis maitses nagu tavalised rukki krõbuskid.

Kristina Rüütsalu (III kl.):
... vaatasime ülemise korruse üle ja läksime tainast tegema. See oli tore. Meil oli kaks rühma: poiste ja tüdrukute rühmad. Ühel üks kauss ja teisel teine... Tagasi kooli tegime teel pisikese pausi, sest ronisime Äksi kivil...

Panime leivad ahju ja aega meil oli: mängisime kiigel, majas peitust ja korjasime kastaneid. Poisid korjasid kolme peale 4 kg, mina üksinda 3,7 kg ja teised tüdrukud korjasid ka palju. Pärast saime ühe leiva ära ka süüa, see oli hea. Pärast läksime ratastega koju.