Juubilar ootas oma endise kooli õpilasi ja õpetajaid 13. detsembril Telemajas. Tervitustest, õnnitlustest ja meenutustest jäi kõlama, et juubilar oli koolipõlves hakkaja tüdruk, kelle jaoks ei olnud kõrge ükski Harmi pargi põlispuu ega sügav toona hoopis laiem ja veerohkem jõgi. Talle meeldis sportida ja rahvatantsu tantsida. Hindedki olid väärilised ja muidugi meelistegevuseks oli joonistamine.

Tiina Alver on tänulik tundmatule, kelle soovitusel kutsuti teda peale Harmi kooli lõpetamist Tartu Kunstikooli eksamitele.

Kui hakata üles lugema etendusi ja telesaateid, mida aastakümneid telekunstnikuna töötanud Tiina Alver on kujundanud, tuleks varuda palju aega ja kannatust, sest neid on nii palju.

Telemajas eksponeeritud näitusel oli kajastamist leidnud vaid murdosa sellest suurepärasest loomingust. Nimetagem vaid mõnda: „Salu Juhan ja ta sõbrad", „Oh, seda eeslit!", „Tont nr.5", „Mikud-mannid", „MM Muna", „Kaks takti ette", „Hommiku TV", „Jah show!", „Carte Blance", „Reisile sinuga", „Tähed muusikas", „Kodu keset linna" jne. Meeldiv on olnud koostöö Jüri Piheli, Vahur Kersna, Riho Raie, Heiki Meeri, Ain Prosa ja teiste saatejuhtide ja režissööridega.

Sümpaatia on vastastikune, sest Vahur Kersna arvamus kunstnikust näituse tahvlil kõlas järgnevalt: „Tiina paneb pildi helisema... Aastatel, kui midagi peale kummiliimi ja kääride praktiliselt polnudki, tuli tal mustkunstnikuna tõmmata kübarast välja karjade kaupa jäneseid. Rasked ajad näitavad kõige selgemalt, kes on tegelikult kes. Eestis on mitmeid tublisid telekunstnikke. Palun vabandust, aga mulle jääb õigus pidada Tiinat parimaks".

Näitusel oli võimalik uudistada ka kenakest hulka raamatuid, mida Tiina Alver töötades kirjastustes „Ilo" ja „Tea" on kujundanud. Seda näituseosa kommenteerides sõnas juubilar, et talle meeldib teha raamatu juures kogu kujundus, kaanest ja fotodest kuni üldkujunduseni välja.

Telemaja muuseumi töötaja Mai Mikiver, kes soojade sõnadega Tiinast kõneles, kutsus koolipere ringkäigule mööda telemaja, tutvustades muuseumi, stuudioid, nukkude tuba ja avas teletöö telgitaguseid. Kui palju butafooriat, nippe ja kavalusi, isegi spikerdamist on telesaadete valmimisel!

Muuseumitoas oli võimalik piiluda kaameratesse, lugeda ilmateadet. Vaimustusest värisedes piilusid neiud stuudiokardinate vahelt, kuidas laulja Stig Rästa saadet salvestati. Koridoris aeti juttu Reet Linnaga. Ja poolteist tundi oligi möödunud lausa linnulennul. Palju õnne ja suur aitäh Tiina Alverile! Järgmiste kohtumisteni!