Kandideerin Riigikokku, et seista põllumajandus-ja regionaalpoliitika eest. Vallavanemana olen väga hästi kursis regionaalpoliitika ja kohalike omavalitsuste kitsaskohtadega ning ettevõtluse kaudu põllumajanduse muredega.

Valitsuse ühe juhtpartei pidev hirmutamine omavalitsuste liitmisega, et need on liiga väiksed, ei ole siiani veel tegudeni jõudnud ja Rahvaliidu vastuseisu tõttu ehk ka ei jõua. Kindlasti olen ma küll seda meelt, et üle tuleks vaadata omavalitsuste ülesanded ja tulubaas ning restruktureerida maavalitsus. Tori vald on suutnud üldiselt päris hästi hakkama saada. Head tööd teevad Tori Põhikool ja Tori Lasteaed. Ilmselt ei meeldi kõigile Viira kooli õpilaskodu, kuid kindlalt võib väita, et see on olnud väga hea idee ja kindlasti on see päästnud Viira kooli üldises mõttes.

Otseses mõttes valime Riigikogu järgnevaks neljaks aastaks. Tegelikkuses määrame valimistega tuleviku aga järgnevaks 10-ks aastaks. Kui Riigikogu ise on ametis aastatel 2011–2015, siis selle perioodi jooksul on üheks olulisemaks tegevuseks Euroopa Liidu Struktuurifondide ning maaelu arengukava rahade jaotamine. Väga palju sõltub raha jaotamises erakondade valikutest. Tänase jaotuse on peamiselt välja töötanud Rahvaliit, kui ministrid olid põllumajandus-, keskkonna-, sise-ja rahandusministeeriumite eesotsas. Kui tahame, et jätkuks raha regionaalne jagamine, siis tuleb valida erakonda, kellele läheb korda terve Eestimaa, mitte ainult kaks suuremat linna.

Panen teile südamele kaks asja. Esiteks, kui valimas üldse ei käi, siis pole mõtet hiljem kelleltki midagi nõuda ega kedagi kiruda. Teiseks, valige inimesi, kes tegelikult ka Pärnumaal elavad, sest ainult nii saate kindlad olla, et inimene hiljem Riigikogus kohaliku elukvaliteedi pärast muret tunneb.

Rahvaliidu inimesi valides saate kindlad olla, et saate Riigikokku kohaliku inimese, sest meil ei ole esinumbritena peibutusparte Tallinnast ega Tartust!

Omamaist tööd ja leiba!