"Meie põhimõte on, et jõulude ajal on kõik võrdsed, keegi ei pea ainult selle pärast, et tal puudub raha, kurva näoga bussile järele vaatama, kui teised jõuluüritusele lähevad," selgitas Mia Jõulumaa ideed ettevõtmise pressiesindaja Marju Uusen.

Mia Jõulumaale on oodatud pered koos - ikka selleks, et lapsed koos vanematega saaksid tegutseda ja ühiselt mõnusat jõulutunnet luua. Tegutsemisvõimalusi jagub kõigile ja igale vanusele: on erinevad töötoad, kus lapsed saavad teha klaasitükkidest meisterdusi ja palju muud põnevat; avatud on sepikoda, kus saab osaleda seppade töös ja õppida raua käsitlemist. Hasartsemad võivad keerutada saatest "Kuum hind" pärit loosiratast - iga loos võidab!

Pisematele loeb jõulumemm muinasjutt e, lume ja jää olemasolu korral saab mäest liugu lasta või uisutada ning jõulumaalt ei puudu ka hobused.

800 tasuta kohta

Aasta-aastalt on külastajate arv kasvanud, pooled külastajatest tulevad ka järgmisel aastal tagasi. See teadmine kohustab korraldajaid ikka midagi uut välja mõtlema, ett evõtmist suurendama ja mitmekesistama.

"Oleme planeerinud, et kolme päeva jooksul tuleb siia umbes 2500 külastajat, kellest 800 saavad tasuta sisse," selgitas Teeäär.

"Iga aastaga on külastajate arv 200-500 inimese võrra tõusnud."

Ka pilet pole sugugi kallis, seda enam, et piletiostja teab, et iga pileti ostmisega toetab ta neid, kellel muidu võib jõulurõõmu väheks jääda. Tulla võivad kollektiivid, sõpruskonnad, aga ka lihtsalt pered - pileti soetamine ja eelregistreerimine tagab selle, et korraga tegutseb jõulumaal just paras hulk inimesi.

Vabatahtlike abi

Kõik see on võimalik ainult tänu vabatahtlike tööle ning firmade-ettevõtete sponsorlusele.

"Tänavu on meie jõulumaal tööl 130 vabatahtlikku - meie sõbrad, sõprade sõbrad, kolmandik neist juba mitmendat aastat, ning on kaasa toodud pereliikmedki," kiidab Teeäär oma meeskonda. "Kuna meil mingit projektirahastust pole, on väga suur abi olnud erafi rmadest, kes on erineval viisil jõulumaad toetanud."

Jõulumaa heaks panustasid ka lauljad Ott Lepland ja Gett er Jaani, kes andsid novembris Purkus ja Käinas kontserdi Mia Jõulumaa toetuseks. Kokku kogunes kontserdisaalidesse 350 inimest ning Mia jõulumaale koguti 1123 eurot, mis aitas tasuda näiteks jõulumaal lapsi sõidutavate hobuste renti.

"Kuigi iga kord on detsembri alguses tunne, et ei iial enam, plaanime juba järgmise aasta jõulumaad, otsime veel avaramat kohta ja tahame jätkata," kinnitas Teeäär.

Piletiinfo

  • Perepilet 12 eurot, üksikpilet 5 eurot, ettevõtted kokkuleppel.
  • Vähekindlustatud pered, puuetega inimesed, lastekodulapsed ja teised, kes vajavad tasuta sissepääsu, palun võtta ühendust meilil info@joulumaa.ee või telefonil 5817 1714.
  • Piletid müügil Piletilevis.
  • Iga pilet võimaldab külastada Polli loomaaeda 50 protsenti soodsamalt.