Oma abikäe on ulatanud mitu kooli, kus noored otsustasid koos klassijuhatajaga kingituste asemel raha koguda ja toetada mõnd Viljandi peret. Ka sellel aastal pöördus meie poole Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio, kes valmistas jõulurõõmu neljalapselisele perele. Sama kooli XI-b klass klassijuhataja Marika Anissimoviga ja maagümnaasiumi X-hl klass klassijuhataja Irene Artmaga viisid koju jõulukingi kahele lastega perele. Pered leiti koostöös sotsiaalametiga.

Üritusi on aidanud vabatahtlikena korraldada Marek Nõmm ja Romet Koser, kes on jõuluvanaga heades suhetes ning meelitasid ta Viljandi üritustele koos päkapikuga. Alati kiired käed abiks pakkunud Inge Siimer oli ka jõuluürituste korraldamisel suureks abiks.

Aasta läbi on oma toetust pakkunud meie sõpruslinna Ahrensburgi pastor Holger Weissmann ning sealsed luterlikud kogudused, kelle toetusest on osa saanud supiköögis sööjad, 80+ klubi eakad, täiskasvanute turvakodus viibivad inimesed ja paljud teised abivajajad. Seda abi on juba pikki aastaid vahendanud Leida Leiur.

Viljandist pärit vabatahtlik Maire Pentikäinen (sündinud Kaljundi) on kogu aasta vältel toetanud Viljandi eakate hooldekodu juurdeehitust ning hooldekodus elavaid inimesi. Tema tutvuste kaudu on toetuse andnud Kanada baltisakslased eesotsas Peter von Harpe ja Andrea von Weyhega, Agneta Forssander ja Mona Karlsson Rootsist ning Esko Pekkala, Taito Haataja ja Susanne Tuure Soomest.

Sõpruslinn Porvoost, kellega tänavu tähistame viiekümnendat koostöö ja sõpruse aastapäeva, on meil uued sõbrad, ema ja tütar Pirkko ja Minna Rahkonen, kes toetasid eelmisel aastal lasterikaste perede lapsi ning ka neid, kellel pole oma kodu ja kes elavad asenduskodus. Minna Rahkosele kuuluv taaskasutuskeskus, mille nimetus kõlaks tõlkes «Väikse poni aardeait», on võtnud abistamise oma südameasjaks ning pakkinud, korrastanud ja Viljandisse toonud paljude porvoolaste kingitused ja riideabi. Suure ja kalli mängu kinkisid asenduskodule Moa ja Johan Mannerström ning Peggy ja Turolf Bergström. Porvoost tulnud abi on nõu ja jõuga vahendanud Aim e Kivistik.

Kindlasti jäi nii mõnigi abistaja märkimata, sest pika aasta jooksul leidub ikka inimesi, kes tahavad oma toetusega rõõmu valmistada neile, kellel pole hästi läinud. Seejuures soovivad abistajad sageli anonüümseks jääda.

Igal juhul SUUR TÄNU ning edukat aastat kõigile!