Heategevuslik motokross oli Tridens Eesti meistrivõistluste viimaseks etapiks klassidele 50cc, 65cc ja 85cc, rajal käisid nii naised kui retrosõitjad, peeti maha Hobi Grand Final ja loomulikult olid rajal ässad eesotsas Tanel Leoki ja kahekordse maailmameistri Mickael Pichoniga. Sarnasel t varasemate aastatega koguti raha ka oksjoniga, kus oli müügil maailma tippkrossimeeste sõiduvarustus.

„Kokkuvõtvalt saab tänavuse sündmusega rahule jääda, rahvast oli kohal palju, Lauri Roosiorg oma meeskonnaga oli ette valmistanud suurepärase raja ja kogu kompleksi osas tuli sõitjatelt positiivset tagasisidet. See, et Mickael Pichon sõitma tuli, oli samuti suur asi, sest nüüd on taas üks mees juures, kes siin sõitmas on käinud ja saab ka teistele sellest rääkida. Tema muljed olid positiivsed ja ta lubas võistlusest rääkida ka Prantsuse meedias. Tänud kõigile, kes kohale tulid ja aitasid head teha," sõnas rahulolevalt Tanel Leok.

Krossiraja eestvedaja, ettevõtja ja aktiivne vallakodanik Lauri Roosiorg oli samuti ürituse õnnestumisega väga rahul. „Pika töö tulemusel oleme inimestes tekitanud emotsiooni ning mis kõige tähtsam - teinud head. Rõõm oli raja ääres näha palju oma valla rahvast, kes loodetavasti samuti suure elamuse said," lisas Lauri.

Üheskoos rallitähtede ning Lauriga osales raja avamisel ja lindi lõikamisel ka vallavanem Priit Lomp, kelle arvates iga selline algatus vallas teretulnud on ning näitab inimeste soovi oma kodukandi arengusse panustada. „Lange küla koos suurepärast pärlite Eesti Lennundusmuuseumi ja Lange krossirajaga võiks viia selle kandi väga atraktiivseks tehnoloogiaturismi sihtkohaks. Väga palju on tehtud, kuid eestvedajate visioon ei lõppe kindlasti veel siin," sõnas vallavanem.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Haaslava vald on taas kinnitanud oma kohta maailmakaardil ning selliste saavutuste jaoks ei ole vaja olla elanike arvult Eestis suurimate hulgas. Saab ka siis, kui oled veidi väiksem ning kohapealsed inimesed teevad oma tööd siiralt ja südamega.