Raplamaa aasta tegu 2013 nominent Martin Heinla - plaadi "Kuukiigutus" projektijuht, MTÜ Raplamaa Noored.

Martin Heinla: Tänu on mu sees nii palju! Kõigi teie toel jõudis lõpuks kätte see hetk, kui meil plaat käes ja lauljad esitluskontserdil kõik ükshaaval laval särada said! See oli tegelikult see kõige tähtsam moment.

Oleme selja taha jätnud jälle ühe aastaringi ja astunud uude, 2014. aastasse. Mida me võtame möödunust kaasa, mida jätame, et ajalugu selle vaikselt tolmuks jahvataks? Heites pilgu eelmisele aastale, meenub paljudele esimese asjana lumeta jõulud ja ilma vingerpussid. Küll ei tahtnud talv oma kohta kevadele loovutada ja nüüd jälle ei suuda ta sügisest jagu saada. Talvekaupade müüjad nurisevad, kuid samas, tänu soojale ilmale jäävad nii mõnegi pere pingelisse eelarvesse alles lisaeurod väiksemate küttekulude tõttu. Ilma üle on alati aasitud ja nurisetud, aga tavaliselt oleme oma soovid ja plaanid ikka ellu viinud, kui me neid väga tahtnud oleme.

2013. aasta oli Kohila vallale tegus aasta. Oli terve hulk kordaminekuid, mille üle on põhjust siiralt rõõmustada. Nende õnnestumiste taga ei ole kaugeltki mitte ainult vallavalitsus, vaid eelkõige valla elanikud. Kohila vald on tänulik kõigile, kes on panustanud valla arengusse ja meie inimeste heaolusse. Olgu nad siis ettevõtjad, töötajad või vabatahtlikud.

Uus aasta toob ka valla ellu uusi väljakutseid. Osa neist on ette pikalt kavandatud, osa kerkib meie ette üleöö, mille hulgas tihti häid lahendusi pole ja valida tuleb halbade hulgast vähem halb. Üks sellistest on Rail Balticu kavandamine. 2013. aasta oli kultuuripärandi aasta, mille juhtmõte oli „Pärijata pole pärandit". See tähendab, et väga tähtis on mõtelda alati inimesele. Inimesele mõtlemata muutub mõttetuks ka kõik muu. Nii on ka Rail Balticuga. Raudtee peab teenima inimesi, mitte vastupidi.

Kaitstes loodust ja pärandkultuuriobjekte raudtee eest, ei tohi unustada inimest. Tema jaoks ju me loodus- ja kultuuriväärtusi hoiame. Kuid ma olen kindel, et kui me hoiame kokku, pakume ise tegusaid lahendusi, siis saame probleemidest jagu.

Küllap meil igaühel on uude aastasse kaasa võtta omad lootused ja ootused, soovid ja lubadused. Soovin, et need kõik teil täituksid.

Siis saame aasta pärast jälle ütelda, et oli hea aasta.