Ajame juttu selle võistluse noortearvestuse parima „lahingpaariga" - Heimtali Põhikooli õpilaste Jarlin Liivamägiga 5. klassist ja Taivo Suurpuuga 3. Klassist.

Mida seal võistlusel tehti?

„See oli orienteerumismäng. Otsisime punkte, mis olid kaardi peal. Selles mängus oli igas meeskonnas kaks liiget, üks noorem ja teine vanem.-, kirjeldab mängu Jarlin.

Mõlemad poisid leidsid, et kõige raskem osa võistluse juures oligi just punktide üles leidmine kaardi järgi. Kohapeal ülesannete täitmine oli juba lihtsam.

„Arvasin, et saame kolmandakoha, aga ei saanud.Siisarvasin, etoleme teised,agakaei olnud. Lõpuks tuli välja, et olime esimesed! Maehmatasin ära!- selgitabTaivo,kuidas ta end tundis, kui sai teada, et just tema ja Jarlin on osutunud parimaks.

Kas teievanustel poistel tasub hakata Nooreks Kotkaks?

„Muidugi,", arvab Jarlin. „sellepärast, et seal on igasugused üritused, ei pea kogu aeg kodus passima, saad tasuta käia erinevates kohtades!

„Kõigile see ei meeldi -kui ei meeldi, siis ei tasu", lisab juurde Taivo.

„Kõige rohkem meeldis mulle aga, et sain pildi Kärstnast auhinnaks", lisas Taivo veel tagasi tundi minnes ukselt.

Jarlini vendJanariLiivamägi jatema paarimees Erko Sild saavutasid vanemas arvestuses kuuenda koha.

Kärstna lahing toimus Eesti Vabadussõjas 1919. aastal, Lätist pealetungiva punaväe ja Eesti vägede vahel ning lõppes eestlastele võidukalt. Selle ajaloosündmuse mälestuseks korraldavad KL Sakala maleva noorkotkad ja kodutütred igal aastal matkamängu. Sellel aasta mängus võistlesid kahes vanuserühmas "lahingpaarid", kelle eesmärgiks oli leida kaardile märgitud kontrollpunkte ja täita erinevaid ülesandeid- traatside, esmaabi, laskmise, orienteerumine, takistusrada, veekeetmine ja vastase avastamine. Vastaste rollis olid maleva kaitseliitlased, kes kasutasid endast märkuandmiseks paukpadruneid ja suitsugranaate. Raja pikkuseks oli orienteeruvalt 3,5 km noorematele ja 5 km vanematele võistkondadele.