Me võime rõõmustada, aga ka imestada, et juba 21 aastat on Helgi kultuuritööl Eidaperes, kuhu ta tuli Järvakandist. Ka Järvakandi jaoks on tema südames nurgake olemas, ega ta muidu tegutseks sealgi edasi. Ja me pole siin Eidaperes armukadedad - oleme tänu Helgi tutvustele saanud seda ära kasutada, näiteks impordib Helgi naabervallast rahvatantsijaid ja pillimängijaid.

Väsimatult elavdab Helgi Eidapere ja kogu Kehtna valla elu isetegemisrõõmuga: mitmed ringid, kapell, tantsurühm. Kord kuus kutsub ta Eidapere kultuurikeskuse lavalaudadele esinema kutselise teatritrupi või muusikakollektiivi. Samuti juhendab ta Järvakandi lustakate vanaprouade tantsutruppi Loorberi Lesed. Helgi Randla kuulub Kehtna valla tervisenõukokku ja on iga-aastase „Suure Südamepäeva" korraldaja. Samuti korraldab ta Kehtna valla sügisest eakate tervisepäeva ning toimetab Eidapere eakate klubiga Kuldne.

Helgi tutvusringkond on lai kui Siberi taiga ja neid on ta osanud oma töös ära kasutada. Tema üritustel on kuninglik haare -kui midagi teha, siis ainult väga hästi. Ta kulutab töö nimel oma närve, sõidab kultuuritöö toimimise nimel ribadeks oma auto, on liiga vastutulelik kesköistele pinksimängijatele ja pallimängijatele (no kes tõesti tulevad õhtul sedavõrd hilja, et väike liialdus pole kurjast!).

Oma taidlejaid ja kooskäijaid hoiab ta nii, nagu oleks nad õrnast portselanist.

Ega kõik nii roosiline ka ei ole. Ooperit ta veel lavastanud ei ole, aga Eidapere päevadel oleks nii uhke midagi sellist teha.

Helgi Randla on inimene, kes kunagi ei ütle kaasaaitamisest ära. Tema ideed on hästi läbi mõeldud ja teostus perfektne. Helgi Randla on väärikas kandidaat valla teenetemärgile.