Esinemised
R 28. septembril kell 19 Estonia kontserdisaalis
L 29. septembril kell 19 Tartu ülikooli aulas
P 30. septembril kell 13 Viljandi kultuurimajas
P 30. septembril kell 15 suur ühislaulmine Hüpassaares

Samuti korraldab Eesti Kooriühing 25. novembril kell 15 Estonia kontserdisaalis ligi kahekümne koori osavõtul piduliku kontserdi.

Mart Saare 130. sünniaastapäeva tähistamiseks koostab Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum Hüpassaare majamuuseumisse uue püsinäituse helilooja elust ning loomingust. Näituse koostamisse on kaasatud Viljandi Muuseum ja seda rahastab Kultuurkapital. Moodsa kujunduse ja teostusega ülevaatenäitus avatakse juubelipidustuste käigus 30. septembril. Lisaks stendinäitusele kohendatakse ekspositsiooni esemelist poolt, samuti hooldatakse Toru-Jakobi valmistatud orelit, millel noor Saar oma esimesed muusikatarkused omandas.

Hoolimata aeg-ajalt levivast arvamusest, et Saare (ja teiste vanema põlve heliloojate) muusika on marginaliseeruv nähtus ja muuseumil pole mõtet, kuulub Saar endiselt enim esitatavate kooriheliloojate hulka ning seetõttu on väga vajalik ka tema loomepaiga, Hüpassaare muuseumi edasise arengu ja kestmise kindlustamine eri asutuste koostöös.

Suvel valmisid Mart Saare majamuuseumis mahukad renoveerimistööd ning helilooja kodupaik on tähtpäevaks ja külaliste vastuvõtuks valmis. Täiendavaid töid tuleb teha veel hoone kõrvalruumides ja trasside rajamisel. Kultuuriministeeriumi pressiteade ehitustööde auditi kohta ilmus kahetsusväärselt enne auditi valmimist ja oluliste selgituste laekumist ning esitab Viljandi Muuseumi hinnangul väärinfot.

Kutsume kõiki eesti helikunsti suurmehe elu ja loomingut vääristavatel sündmustel osalema.