1966. aasta 14. novembril alustas Keila Tarbijate Kooperatiivis tegutsemist kaupluskool, kus 17-aastane Helle hakkas õppima müüja ametit. Pool aastat praktikat andis võimaluse harjutada kätt praeguses Jõe kaupluses asunud liha-kala poes, veel kaubamajas, kus tegutseb praegu loomakliinik, ja Haapsalu maanteel asunud raudteepoes, mida kutsuti ka Muska poeks. Pärast poolt aastat õppimist hakkas Helle tööle eelmises Jaama poes, mis asus kunagises Kulbi majas ehk seal, kus täna on prilliäri. Seal töötas ta kokku 20 aastat. Ja seejärel 28 aastat praeguses Jaama poes, kuid seegi on viimase ümberehituse käigus tundmatuseni muutunud.

Helle on pärit Padise vallast pisikesest Väemla külast, kohe Ämari lennuvälja kõrvalt. Käis Padisel koolis – jalgrattaga. Rattaga sõitmine on tal siiani kombeks. Käib ikka vabadel päevadel terviseradadel sõitmas, tavaliselt teeb kolm 5-kilomeetrist ringi. „No kümmekond ratast on küll läbi sõidetud,“ arvutab Helle ja kiidab nõukaaegseid rattaid. „Praegu on mul ka vene ratas, need on tugevad ja peavad vastu ja neid saab remontida,“ teab ta öelda. Noorena mängis ta ka palju võrkpalli. Nüüd on ta põhiline huvi jalgpall, kõik põnevamad mängud vaatab ära. „See viimane mäng oli küll kole,“ ütleb ta selgelt välja oma suhtumise Eesti koondise mängule San Marinoga.

Keilas elab Helle umbes sellest ajast, kui tööle hakkas. Pikka aega elas Kruusa põiktänava ühiselamu toas. „Kui ühistu kaudu paneelmajja korteri saime, oli lahe olemine küll,“ meenutab Helle. Siit ilmast lahkunud Helle abikaasa oli elupõline autojuht ja tütar tegeleb samuti müümisega, olles müügijuht ärikinnisvarainvesteeringutega tegelevas firmas.

Endast Helle palju rääkida ei taha. Varematel aegadel tegeles ta palju aiatöödega – kui maakodu veel alles oli. Nüüd on rattasõidu kõrval omal moel hobiks ja vaba aja veetmiseks kujunenud endast väetimate aitamine. Nõnda on Helle hoolitseda üks naabermaja tädi ja ämm. Ja mõtlemine. „Ma olen kaalude tähtkujust ja mõtlen liiga palju. Vahel kohe nii palju, et see lausa segab. Ja ebaõiglust ma ei salli,“ ütleb Helle, lihtsalt lõbus ja positiivse ellusuhtumisega tore inimene. Seda kinnitab ka tütar Airi: „Ema on rõõmsameelne aktiivne inimene, kes kunagi vanaks ei taha saada. Talle meeldib suhelda ja naerda ning igaüks tunneb end tema seltsis teretulnuna – temaga suhtlemine toob ellu päikest juurde.”