Vaimustusega koostasid lapsed „Unistuste mänguväljaku" plaani ning valmistasid maketi, kuhu jäädvustasid oma unistused mängumajadest, basseinidest, ronimistornidest ja labürintidest.

Paigalindude toitmisega alustasime juba sügisel, et neile toidulaud kätte näidata ning vaatlustega teha. Pargis õppisid lapsed mängudes tundma lehtede järgi eri puid ning pärast valmistasid lehtedest meisterdusi. Õues oli põnev maalida ja putukaid luubiga uurida. Avastati erinev arv jalguja tundlaid ning võrreldi vihmaussi ja teo liikumist. Lindude söögilauda külastasid 4 liiki tihaseid, värvulised, rähnid, puukoristajad ja pasknäärid.

Raamatute abiga uurisime, milline peaks olema lindudele meeldiv ja suuruselt sobiv pesakast. Vastused saime P.Veedla raamatust „Lindudega sõbraks". Töömees Peetri abiga said parki aprillikuus üles 15 pesakasti. Kaasasime projekti ka Palupera põhikooli lapsed, kes koos õpetaja Taimur Treieriga meisterdasid pesakastid ja panid need kooli juurde parki linde ootama.

Aprillis külastasime Hellenurme vesiveskit, kus Mae Juske tutvustas lastele teravilju ning leivakojas maitsesime värskelt valminud kakukesi. Mais sõitsime Kiidjärve Sipelgakuningriiki, kus matkajuht Tiina Ilves meile väga huvitavalt rääkis sipelgate elust ja pesa ehitamisest. Matka metsas ei seganud ka vihmasabin ning laste eredad muljed õppekäigust said joonistusteks ja jutukesteks.

Septembris saavad Hellenurme mõisapargi puudele ja põõsastele sildid, et oleks hea lugeda ja pargi külastajad saaksid ülevaate pargis kasvavatest taimedest. Projekti viimaseks sõiduks saab Elistvere loomapargi külastus. Enne kogume mõisapargist külakostiks tammetõrusid ning koostöös lapsevanematega loodame saada kaasa porgandeid ja kapsaid.

Kõik projekti tegevused olid lõimitud õppeaasta tegevuskavaga. Meie lasteaia õpetajatele ja lastele oli see huvitav ja loomulik õppimisviis jälgida loodust ja loomi.

Täname toredaid abilisi, osalenud lapsevanemaid ja kannatlikke bussijuhe lastega väljasõitudel.