Märkimisväärne oli ka RMK majake, kus olid madratsitega voodid, WCd, suur ruum laudadega. Seal öö veeta oleks olnud äärmiselt mõnus, kuid meie sinna ei jäänud, sest seltskond oli majakese jaoks liiga suur. 4 km eemal oli meie ööbimiskoht. Kaldale jõudes suundusime telke üles panema ja seejärel jalutuskäigule. Kõndisime mööda mereäärt, kuulasime, mida giid meile põnevat rääkis ja nautisime head ilma ning ilusat vaadet. Nägime Vilsandi tuletorni, nende ilmajaama (üle 150 aasta vana) ning veel palju huvitavat.

Pärast õhtusööki läksid mõned vabatahtlikud veel merele. See sõit oli võrreldes hommikusega seiklusrohkem, sest tuul oli tugevam ja lained ägedad. Sõitsime ümber väikeste saarte, kus nägime tohutult suurte parvedena linde.

Õhtul grillisime, jõime teed ja istusime lõkke ääres. Hommikul läksime veel ühele jalgsimatkale, kus nägime jälle põnevat: lagunenud torn, kuhu paar „hullukest" ikkagi otsustasid ronida, et näha vaadet. Seejärel panime telgid ja muu kraami kokku ning sättisime end tagasisõiduks valmis. Kaldalt tekkis väikene hirm, sest tuul oli kõva ja lained tundusid meeletudEnt tagasi oli ju vaja saada. Vestid ja põlled selga, istusime kajakki ja läksime. Adrenaliin möllas - oli hirmus, samas ka naljakas. Vesi käis mitmeid kordi näopiiril, kuid see lisas ainult põnevust juurde. Eks paljudel oli hirm ümberminemise ees, kuid kõik läks õnneks.

Ja algaski bussiga tagasisõit koju. Kahju oli. Oleks teinud ehk veel mõne tiiru. Lõppkokkuvõtteks võib öelda, et kõik oli hea. Ilm oli mitmekülgne, algul rahulik, siis saime jällegi vingeid laineid. Imekaunis loodus. Giidid olid väga toredad ja muidugi seltskond - see oli super. Ootame juba järgmist aastat ja sarnaseid väljasõite!